Política

Alícia Sánchez Camacho ajorna fins al 2012 qualsevol debat sobre el concert econòmic

La presidenta del PP a Catalunya recorda que per aconseguir el concert cal reformar la llei amb majoria qualificada, això és, amb els vots del PP i el PSOE

Sánchez Camacho condiciona els pactes amb l'extinció dels referèndums i de les sancions lingüístiques

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha ajornat fins al 2012 qualsevol debat sobre el concert econòmic que planteja CiU, perquè ara la prioritat ha de ser sortir de la crisi econòmica, “ajudar els aturats, i crear noves empreses”.

“Alguns volen parlar de concert econòmic. Si volen parlar-ne el 2012, parlem-ne el 2012”, ha afirmat Camacho, que ha reconegut que Catalunya necessita un model de finançament que aporti més recursos perquè des de 2001 la seva població ha crescut en 1.200.000 catalans.

Tot i això, la candidata del PP a la presidència de la Generalitat ha assenyalat que el líder de CiU, Artur Mas, s'equivoca en fixar com a prioritat el concert econòmic, i ha assegurat que un règim fiscal així per a Catalunya “suposaria un desequilibri financer i econòmic per al manteniment de la resta d'Espanya”.

Camacho ha explicat que entre Madrid i Barcelona es genera el 40% del producte interior brut (PIB) estatal, i ha recordat que el concert econòmic no està a la Constitució Espanyola, i que una reforma de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA) requereix una majoria qualificada per a la que calen els suports de PP i PSOE.

La dirigent popular ha mantingut que “no es pot traslladar permanentment a la societat catalana un debat que generi frustració i expectatives”, pel qual ha instat Artur Mas que si vol plantejar el concert econòmic el 2012, ho faci aleshores i no ara.

Preguntada sobre les condicions a l'hora de pactar un futur govern de la Generalitat, Camacho ha situat com a línies vermelles acabar amb els referèndums sobre la independència, i deixar enrere “la Catalunya de les prohibicions, sancions i multes lingüístiques”.

Camacho ha advertit també del risc que la dispersió de vot en les pròximes eleccions acabi derivant en una “Catalunya difícilment governable”, pel qual ha reclamat que el vot es concentri en la seva formació davant d'altres opcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona