Política

El concert econòmic, la “primera estació” de Vila

El candidat convergent creu que s'ha de respondre al “desaire” del TC

El cap de llista per Girona de CiU al Parlament, Santi Vila, veu el concert econòmic com a la “primera estació”, és a dir el primer deure que ha de tenir el govern que es formi a final de novembre. L'actual alcalde de Figueres es va expressar així en una conferència, a Sant Martí d'Empúries, titulada L'hora dels deucentistes: un projecte catalanista modernitzador, a la qual van assistir una setantena de simpatitzants de l'Alt Empordà.

Per a Vila, “no es pot resistir” un dèficit fiscal de més de 20.000 milions d'euros, així com tampoc “l'incompliment de les lleis” per part de l'Estat. No va oblidar de parlar de l'“atzucac” que va significar la sentència sobre l'Estatut emesa pel Tribunal Constitucional i va dir que cal contestar-hi, des de la societat civil i des de la política. En aquest sentit, el candidat convergent va expressar que, a part de revisar les relacions de Catalunya amb Espanya, “ens cal un bon govern, sense ofendre ningú, però podríem convenir que s'ha trobat a faltar”, paraules que va recuperar d'una reunió del Cercle d'Economia que es va fer a l'octubre a Barcelona. El candidat es va inspirar en els noucentistes per parlar de les relacions amb Espanya dient: “El futur president haurà de parlar de tu a tu amb Espanya”, i va posar com a exemple com ho feia Joan Maragall en l'escolta, Espanya” de l'Oda a Espanya.

Vila també va fer referència al tema lingüístic del qual va dir que “és important, però no determinant”, perquè considera que el factor determinant és el fet d'aixecar-se cada dia i voler ser català, pels valors que això comporta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA