Política

CiU presenta un pla per “treure suc” de l'aeroport de Lleida

Mas admet que el tripartit ha fet “algunes coses bé” amb Alguaire

Aposta per treure'n “el màxim rendiment”

El líder de CiU, Artur Mas, va traçar ahir el seu pla per treure “tot el suc” a l'aeroport de Lleida. Després que el número tres de la seva candidatura, Felip Puig, posés en dubte la viabilitat futura d'Alguaire, Mas es va abocar a defensar la necessitat d'aquesta infraestructura i va reforçar el compromís de la federació per al seu desenvolupament. “El debat no hi és: aeroport sí, però millor”, va proclamar.

El líder de CiU va reconèixer que el tripartit “ha fet algunes coses bé” en aquest projecte i va prometre que, si governa, no farà “política sectària ni de revenja”. Ara bé, considera que s'ha de “repensar”.

Acompanyat del cap de llista per Lleida, Albert Batalla, i d'altres dirigents de la federació, Mas va assenyalar que no ha de ser un “aeroport de cap de setmana” sinó dels “set dies”. “Ara l'important és que tingui el màxim rendiment”, va defensar Mas. Per la federació nacionalista, l'aposta per Alguaire és un exemple de descentralització territorial. “No tot el que és important a Catalunya ha de passar per Barcelona”, va al·legar el candidat de CiU.

Per potenciar l'aeroport, el pla de Mas pretén convertir-lo en una “infraestructura intermodal”. Aspira que sigui una via de sortida de la producció agrària i, alhora, contribueixi al trànsit de passatgers turístics i de negocis. Mas va criticar que ara es fonamenti en el “monocultiu de passatgers, sense diversificació ni especialització”. Per Batalla, s'ha de convertir en un “motor econòmic” per a l'entorn.

El cap de llista del PSC per Lleida, Joaquim Llena, va celebrar el que considera una rectificació de CiU. Però va censurar el pla d'Artur Mas per a l'aeroport perquè, segons el seu criteri, denota “la seva ignorància” sobre el projecte i la realitat econòmica de les terres lleidatanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.