Política

Montilla preveu governar en minoria

El president de la Generalitat, ha obert la porta a aquesta fórmula de govern ja que els socialistes “descarten reeditar el tripartit”

També rebutgen un govern de coalició amb CiU perquè, segons diuen, “no es donen les condicions per fer-ho”

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, José Montilla, ha previst aquest dilluns la possibilitat que el PSC governi en minoria després de les eleccions catalanes de novembre, i ha recordat que alguns executius de l'expresident Jordi Pujol ja van governar així en anteriors legislatures.

Montilla ha obert la porta a aquesta fórmula de govern perquè, preveient que cap partit aconseguirà la majoria absoluta en els comicis, els socialistes descarten reeditar el tripartit, i rebutgen un govern de coalició amb CiU perquè, segons diuen, no es donen les condicions per fer-ho.

“Hi ha hagut legislatures que CiU mateixa ha governat sense majoria absoluta.El govern d'Espanya tampoc té majoria absoluta, ni ara ni en els passats quatre anys.No cal tenir majoria absoluta per governar en solitari” ni a Catalunya ni Espanya, ha assegurat en declaracions a Onda Cero.

Montilla ha criticat la deriva sobiranista que, segons la seva opinió, està prenent CiU de la mà del seu líder, Artur Mas, i s'ha mostrat sorprès perquè la dreta espanyola vegi la victòria de CiU com “una gran notícia” malgrat el seu suport a idees independentistes.

“La CiU d'Artur Mas poc té a veure amb la CiU de Jordi Pujol”, ha advertit.

Vot ocult

El president de la Generalitat ha considerat la possibilitat que el seu partit tingui una bossa de “vot ocult” a la societat que no es reflecteixi en les enquestes i que, per tant, el PSC pugui obtenir millors resultats del que auguren les previsions.

“És possible que hi hagi vot ocult ara mateix com en altres moments de la història el va tenir a Catalunya també el PP”, ha sentenciat el president.

“No em resigno que les eleccions ja s'hagin celebrat. Les espases estan en pujada. El partit encara s'està jugant”, ha conclòs referint-se que les enquestes assenyalen una victòria electoral del seu principal adversari, Artur Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona