Córcoles es disculpa al ple de Vacarisses per haver negociat vendre l'acta de regidor, i tots els grups condemnen els fets

L'únic regidor de CiU a l'Ajuntament de Vacarisses, Josep Maria Córcoles, no va assistir al ple municipal de dijous al vespre, després que haguessin transcendit les seves converses amb Martí Cos –pare del número dos del partit– en què Córcoles negociava renunciar a l'acta a canvi de 30.000 euros. Malgrat tot, l'alcalde, Carles Canongia (PSC), va llegir al ple una carta en què l'encara regidor demana perdó al poble, a CiU i als seus votants. Córcoles hi exposava la seva versió dels fets: «A causa d'una situació delicada pel mal resultat d'unes activitats econòmiques anteriors, he estat vulnerable i he caigut en el parany de qui [...] desitja costi el que costi col·locar un familiar en el consistori de Vacarisses.» Sense esmentar-ne el nom, el regidor acusava Cos, que ha plegat del partit, d'haver esbombat les converses «per despit» un any després.

Condemna unànime

El grup municipal del PSC va qualificar el cas de «lamentable», igual que l'alcalde, Carles Canongia, que també va traslladar la seva «solidaritat» a l'agrupació local de CDC i es va posar a disposició de la fiscalia del TSJC per determinar responsabilitats. Els regidors d'ERC, tot i el rebuig, van «trencar una llança» a favor de CiU, pel fet que és un cas aïllat; i ICV-EUiA es va queixar que aquestes situacions «acaben esquitxant tot el món polític». A l'oposició, la Unió Independent per Vacarisses (UIV) –que havia governat amb Córcoles fins que es va passar al grup mixt– va demanar a CDC «que faci neteja».

L'abocador embruta el ple

La sessió plenària va transcórrer de manera tranquil·la fins als precs i preguntes, en què els cinc regidors de la UIV van instar el tripartit municipal a tancar l'abocador de Coll Cardús, un cop s'ha assolit el màxim de tones de residus previst pel conveni. La regidora de Medi Ambient, Meritxell Ricart, va admetre que la xifra s'ha assolit, però va acusar els regidors de l'oposició –que governaven quan es va aprovar el conveni– d'haver-se empassat clàusules que permeten la revisió periòdica de les dades i autoritzen el dipòsit dels residus municipals comarcals fins que funcioni l'ecoparc en construcció. En un altre torn, un membre del públic va recordar a tots els regidors que el conveni havia estat aprovat per unanimitat, i Ricart es va disculpar per la seva «innocència». Amb la tensió creixent, l'exalcalde Salvador Boada també va intervenir com a veí i es va sumar a la tesi de paralitzar l'abocador. Ricart i Canongia el van acusar de fer «demagògia».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona