Política

El Consell Assessor de la CCMA troba inacceptables els debats a dos

L'òrgan consultiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals expressa el seu desacord amb els criteris del Consell de Govern per a la cobertura de les eleccions

El Consell rebutja el sistema de blocs electorals

El Consell Assessor de Continguts i de Programació, òrgan assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha manifestat el seu desacord amb els criteris establerts pel Consell de Govern d'aquest organisme per a la cobertura informativa de les eleccions al Parlament de Catalunya als mitjans de comunicació de la corporació. Aquest òrgan consultiu creu que no són acceptables els debats cara a cara entre les dues principals forces polítiques ja marginen la resta de partits. En aquest sentit, ha recordat que un debat d'aquestes característiques no s'ha donat mai a la televisió pública catalana, ja que trenca el criteri d'equitat. També ha assenyalat que es tracta d'unes eleccions d'un sistema parlamentari i no pas presidencial.

A més, ha rebutjat el sistema de blocs electorals basats en el minutatge a partir de la proporcionalitat i ha afegit que considera que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) hauria de tenir capacitat executiva immediata per ser el garant del pluralisme. El Consell Assessor considera que els criteris de cobertura informativa electoral dels mitjans públics de la Generalitat han de garantir el servei al ciutadà i el seu dret a disposar d'una informació íntegra i independent. Així, ha afirmat que cal fer compatibles els criteris professionals, que sempre han de ser presents en els programes informatius i especialment en període electoral, amb la necessitat d'una presència equitativa i equilibrada durant la campanya de totes les expressions polítiques que tinguin representació a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona