Política

CiU duplica en intenció de vot el PSC, a Tarragona

Un de cada quatre votants de la demarcació (26%) triaria Mas i un 12%, els socialistes, però sense comptar un 21% d'indecisos, la major borsa de tot el país

El vot en blanc supera el vot per ERC o el PP

ICV i el PP tenen un 4,9% d'intenció de vot, i ERC només dues dècimes més

Catorze punts de diferència en intenció de vot. Una distància important entre CiU i el PSC a la demarcació de Tarragona, superior a la mitjana catalana (10 punts d'avantatge) i, tot i que encara és la més petita de fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, un forat que posa en dubte l'actual correlació de forces al Camp i l'Ebre: set diputats per a CiU, amb el 32,4% dels vots aconseguits el 2006, i cinc escons per al PSC, amb el 26% dels sufragis. Són dades de l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que a més a més aboca un símptoma claríssim de la davallada socialista: el mateix grup d'enquestats que dóna una intenció de vot del 12,4% al PSC per al 28-N, va oferir un suport de gairebé un 28% als socialistes fa quatre anys. En canvi, els que, dins de la mostra, van votar CiU el 2006 (25,7%) són més o menys els mateixos que els que tenen clar (25,9%) que tornaran a votar la federació d'aquí a 19 dies.

En aquest sentit, també ERC perd gairebé 10 punts, entre el percentatge d'enquestats que va votar els republicans en l'anterior consulta (14,9%) i els que pensen votar-los ara (5,1%). El PP, amb un 4,9% en intenció de vot, té la mateixa projecció que ICV, amb la qual cosa queda relativament lluny de l'11% de suport real que el 2006 es va traduir en dos diputats, un més que els ecosocialistes. ERC en té tres, però veu perillar el tercer. Ciutadans gaudeix per Tarragona d'una intenció de vot de l'1,7%, el més elevat fora de la demarcació de Barcelona, i Solidaritat Catalana, d'un 0,7%.

Però tot això, seguint la tendència nacional que el baròmetre del CEO mostrava divendres passat, s'ha d'emmarcar en una equació que manté moltes incògnites: un 21,2% dels enquestats a les comarques tarragonines no sabia, a l'octubre, a qui votaria el 28 de novembre, un percentatge que el converteix en la major borsa d'indecisos de tot el país. I aquest és el filó i l'esperança, sobretot, de la campanya dels damnificats abans d'hora: els socialistes i els republicans. Els primers tenen previst fer uns 20.000 porta a porta només al Camp de Tarragona, i ERC ha renunciat als actes de gran format per prioritzar la proximitat. CiU també ha mobilitzat la militància a favor del contacte directe, però ho alternarà amb grans actes. Ara bé, hi ha una nova realitat que sembla que ni uns ni altres podran evitar: un 8,8% dels tarragonins votaria ara mateix en blanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom