Política

Mas: “Ajornaria l'aplicació de la llei de vegueries, perquè ara hi ha altres prioritats”

El president de CiU, ha advertit que un hipotètic govern de la federació tindrà dret a revisar la política de “terra cremada” que hagi fet el tripartit

El líder convergent ha dit que no sap quin serà el nivell de deutes de la Generalitat, però el pot intuir per l'emissió de bons que ha fet el govern

El president de CiU, Artur Mas, ha apuntat que si arribés a governar, ajornaria l'aplicació de la llei de vegueries, perquè ara hi ha altres prioritats més urgents que passen per aixecar Catalunya econòmicament.

“Em sembla que en aquest moment, posar les energies del govern en aquesta línia no val la pena. Tenim tants problemes a sobre i tants reptes de màxim nivell, que el govern s'ha de bolcar en això” ha argumentat.

De tota manera, ha remarcat que l'aplicació real de la llei depèn de la voluntat del PP i del PSOE.

Política de “terra cremada”

Artur Mas, també ha advertit que un hipotètic govern de la federació tindrà dret a revisar la política de “terra cremada” que hagi fet el tripartit en els seus últims mesos al capdavant de la Generalitat.

En un esmorzar organitzat per PIMEC, Mas ha subratllat que hi ha compromisos que CiU no podrà canviar, però si “tot allò que el tripartit estigui comprometent en aquest moment a última hora, de pressa i corrents i sense una base jurídica sòlida”.

Davant més de 200 petits i mitjans empresaris, Mas ha reiterat la seva aposta per aixecar Catalunya econòmicament com a primera prioritat.

El que no ha fet, però, és respondre les declaracions que va fer dilluns el president de la Generalitat, José Montilla, quan va acusar CiU de guardar factures al calaix per valor de 3.000 milions d'euros l'any 2003.

Al marge d'això, Mas ha avisat que el primer que haurà de fer el proper govern, “li agradi o no”, serà “posar-se a ordenar la casa”, perquè la situació de les finances de la Generalitat és “delicada”.

Per fer-ho, ha recordat les tres fases: polítiques d'austeritat, reactivar l'economia del país i el pacte fiscal amb l'Estat.

En aquest sentit, ha deixat clar que allò que estigui ben fet per part del tripartit, un hipotètic govern de CiU no ho tocarà, i també haurà de mantenir els compromisos que hagi pres l'anterior.

Això sí, ha advertit que el futur govern tindrà “dret” a revisar “tot allò que el tripartit estigui comprometent en aquest moment a última hora”.“Fer una política de terra cremada i ja us ho trobareu, això té un límit', ha argumentat.

Mas ha subratllat que no sap quin serà el nivell de deutes de la Generalitat, però el pot intuir com a exconseller d'Economia i també per l'emissió de bons que ha hagut de fer el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans