Política

Segons ICV, la dreta és un perill per al model sanitari

Boada i Laporte defensen a Girona la universalitat i l'equitat de l'actual sistema

El número u d'ICV-EUiA per Girona, Joan Boada, i el número onze de la llista barcelonina –el metge, professor universitari i col·laborador de l'OMS Josep Ramon Laporte– van repetir ahir a Girona el que ja fa mesos que adverteix la coalició ecosocialista: CiU i PP retallaran els serveis que distingeixen la societat del benestar, entre els quals, l'actual model de sanitat pública. “I en els darrers mesos, el PSC també ha anat derivant cap a les seves posicions, amb la consellera Geli presentant la sanitat com una oportunitat de negoci”, van afegir, desmarcant-se així del soci majoritari del govern.

La formació de Boada i Laporte –va explicar ahir a la sala Irla de la seu de la Generalitat– garantiria seguir la línia dels governs d'esquerres en matèria de salut, basada en la universalitat del sistema (“que tracti tothom de la mateixa manera, que no tingui dobles portes, que no ofereixi avantatges a les llistes d'espera per als que vénen de les mútues”) i en la convicció que l'atenció sanitària és un dret i ha de ser un servei equitatiu. En la pròxima legislatura s'hauria de millorar el sistema i fer-lo més eficient, cosa que es pot aconseguir –van apuntar– rebaixant la despesa farmacèutica.

“Esperit comunista”

Malgrat els seus orígens, no és habitual que els dirigents d'ICV-EUiA es refereixin en públic al comunisme. Ahir vam viure una excepció: Laporte (que no és militant) va qualificar la nostra sanitat pública de “joia d'esperit comunista” enmig d'una societat capitalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.