Política

ERC vol incentius fiscals per al patrocini cultural

Per incentivar el cinema en català ERC planteja concerts amb els exhibidors

La ciutat més multicultural de les comarques gironines, Salt, va ser l'escollida perquè el grup d'ERC plantegés ahir les seves propostes en qüestions culturals. La cap de llista gironina hi va ser acompanyada per les candidates Cristina Alsina i Maria Mercè Roca i pel regidor d'ERC al municipi, Joan Boada.

ERC va insistir una vegada més a desplegar la llei de cinema, i va reiterar que sense la seva intervenció no es portarà a terme. En aquest sentit, davant el misèrrim panorama de pel·lícules exhibides en català, només un 3%, el grup planteja arribar a un concert amb les sales d'exhibició per normalitzar el seu ús en l'exhibició de pel·lícules.

Pel que fa al patrimoni arquitectònic, arqueològic o literari, ERC proposa incentivar fiscalment els que patrocinin la creativitat tant individual com col·lectiva. En aquest sentit, es va fer un recordatori de les actuacions que ha fet el govern de la Generalitat a través d'un conveni amb la Diputació de Girona en treballs de rehabilitació o recuperació d'importants elements del patrimoni arquitectònic. En total, es van invertir 5 milions d'euros en actuacions al monestir de Sant Feliu de Guíxols, al monestir de Ripoll, a la Ciutadella de Roses, al castell de Montsoriu i al monestir de Palera.

La compareixença dels candidats d'Esquerra es va fer davant la Factoria Cultural Coma-Cros. Capdevila va recordar també que ha estat ERC qui ha posat les bases per a una autèntica descentralització cultural: “Hem descentralitzat la cultura afavorint que tot el país pugui disposar d'equipaments i infraestructures per a desenvolupar activitat i creativitat”.

Com a exemple d'aquesta idea descentralitzadora va esmentar la posada en marxa del Centre de les Arts Escèniques el Canal de Salt, del qual va dir que es tracta d'un centre de referència a escala nacional. “La nostra intenció –va assegurar la consellera d'Acció Social i Ciutadania– és la de continuar amb una política de cultura descentralitzada per fer-la arribar a tots els pobles i racons de les comarques gironines”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES