Política

El PSC presenta els 10 compromisos per Girona

Nadal recorda que han complert un 90% del programa de fa 4 anys

Entre les promeses hi ha el traspàs de l'aeroport, 60 escoles i instituts i fer el consorci Giron@, societat creativa

El PSC encara la recta final de la campanya electoral centrant el discurs en les propostes territorials per als propers quatre anys. Ahir va emfatitzar aquesta línia amb una trobada a Banyoles de catorze dels disset membres de la llista gironina, on el número u, Joaquim Nadal, va insistir en definir el programa del partit com “un full de ruta que és alhora un contracte per Girona”. A més, va recordar que de les propostes de fa quatre anys, n'han complert entre un 80 i un 90%.

Puntualitzant més, el PSC va anunciar ahir els 10 compromisos que adquireixen per als propers quatre anys, i que toquen des de temes socials fins a energia, passant per infraestructures o creixement econòmic. El primer és un gran projecte docent i de recerca vinculat al món sanitari i lligat amb la Catalunya Nord, amb obres concretes com el nou Trueta, continuar amb la modernització de l'hospital de Blanes, fer el segon CAP de Figueres i un centre d'alta resolució a Santa Coloma de Farners. En educació, proposen ampliar i construir 60 escoles i instituts i 2.000 places més d'escola bressol, així com 400 places de residència per a la gent gran.

Pel que fa a la societat del coneixement, es proposa constituir el consorci Giron@, societat creativa, que segons Nadal, es tractaria d'un ens integrat pels principals agents socials i econòmics en col·laboració amb la UdG i els centres de recerca públics i privats, per estimular tot aquest sector. A més, hauria de promoure sinergies dins el teixit productiu en àmbits com la cultura o el turisme: “En aquest context, farem de la lluita contra l'atur una prioritat, i crearem 3.000 nous contractes de formació i treball per alumnes de l'FP”, va dir Nadal.

Infraestructures

Pel que fa a les infraestructures i serveis, proposen garantir el subministrament elèctric “a partir de la suficiència energètica que ara la demarcació començarà a tenir”, i garantir també el cabal ecològic del Ter i completar els regadius del Baix Ter i la Muga. A més, proposen acabar els camins de ronda de Blanes a Portbou; fer noves vies verdes al Ripollès i la Garrotxa, i anelles verdes a Girona, Olot, Figueres i Banyoles. En xarxa viària, entre les moltes propostes, destaquen el desdoblament entre Serinyà i Banyoles i la millora del corredor Ter-Brugent; mentre que en matèria ferroviària volen desplegar les rodalies gironines i reestructurar els regionals.

Finalment, es comprometen a aconseguir el traspàs de l'aeroport, fer la seu de la regió policial a Salt, construir una comissaria a la Jonquera i mantenir la de Girona amb una funció de més proximitat. Nadal va insistir que amb aquestes propostes “nosaltres donem arguments perquè la gent ens voti”.

LA FRASE

Mentre uns surten al carrer amb paperets i serpentines sense res a dir, nosaltres fem propostes
Joaquim Nadal
cap de llista del psc per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona