Política

Benach s'enretira i renuncia a recollir l'acta de diputat

Aposta per una “renovació tranquil·la”

Continuarà militant a ERC

Pere Aragonès podrà mantenir l'escó

El president sortint del Parlament, Ernest Benach, va fer ahir un pas enrere i va anunciar que no prendrà possessió del seu escó com a conseqüència directa del mal resultat d'Esquerra a les eleccions de diumenge. El ticket electoral de Joan Puigcercós deixa la primera línia política i evidencia així que Esquerra s'endinsa en una nova etapa de canvis.

A to amb el seu perfil 2.0, Benach va fer aquest anunci en el seu bloc, titulat La decisió més difícil. El número 2 de la llista republicana pel 28-N es compromet a no fomentar les “estridències ni baralles internes” en pro de la preservació de la unitat del partit i per una “renovació tranquil·la”. En aquest sentit, Benach, de 51 anys, permet que Pere Aragonès, número 7 i vint anys més jove, pugui continuar com a diputat. “És el torn de deixar pas a una nova generació”.

“Sempre he procurat estar molt atent perquè no em passés de llarg, sense adonar-me'n, el moment de plegar (...) i aquest moment ha arribat ara”, explica al web.

Fonts d'Esquerra van confirmar que la decisió és estrictament personal i que ningú al partit li va demanar que fes aquest pas. Benach va comunicar la notícia personalment a Puigcercós a la tarda. Es mantindrà com a militant, orgullós d'haver fet política al partit de Macià, Companys, Irla, Rovira i Virgili, Barrera, Carbonell, Carod-Rovira i Puigcercós. La tria dels noms és seva.

El dos cops president del Parlament exercia el càrrec des del 5 de desembre de 2003. Va entrar a la cambra com a diputat el 1992, però abans havia estat regidor a la seva ciutat, Reus. Milita a Esquerra des de 1987 i abans ho havia fet a Nacionalistes d'Esquerra, del qual va ser un dels fundadors.

Com informava ahir aquest diari, a partir d'ara percebrà el 80% del sou, és a dir, 104.000 euros bruts per any. La llei que ho regula dicta que la retribució a expresidents de la cambra es faci efectiva durant dos anys. Quan compleixi el seu 65è aniversari passarà a rebre una pensió vitalícia de 52.000 euros anuals (el 40%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona