Política

Huguet avala la direcció però exigeix autocrítica “de tots”

El conseller creu que a Esquerra cal una assumpció de responsabilitats col·lectiva i diu que ningú de dins del partit pot “tirar la primera pedra”

Demana una executiva que representi tothom

En la línia de declaracions 2.0 que estan seguint la majoria dels líders republicans després de la patacada electoral, ahir va manifestar-se de manera contundent en el seu bloc personal el conseller Josep Huguet. Ho va fer donant per fet que el consell nacional del partit ratificarà la direcció actual, sense estalviar autocrítica (“hem deixat de treballar al territori per gestionar la política institucional”), i amb durs atacs a propis i estranys. Sense dir noms, en el seu bloc Huguet carrega fort contra l'entorn de Carod-Rovira (“algú ja ha començat a disparar com si no tingués cap responsabilitat”) i Jordi Portabella (“en algun gran municipi es dóna la imatge que es va per lliure”), unes crítiques sobre les quals es va estendre ahir en declaracions a aquest diari, identificant-ne clarament els destinataris: “Ningú dels que hem tingut responsabilitats podem tirar la primera pedra, i Carod ha callat durant quatre anys; no pot ser que algú que ha estat al govern ara faci veure que no hi ha estat”.

Tot i això, Josep Huguet es va mostrar convençut que en aquests moments al partit cal que se sumin tots els actius disponibles “per consolidar una direcció unida”.

Tornant al seu escrit, Huguet hi dóna per fet que el Consell Nacional del partit avalarà Puigcercós, per bé que vaticina que serà a canvi de cinc concessions fonamentals: integrar tots els sectors a la direcció; dimensionar a la baixa l'organització del partit a la nova realitat; treballar per penetrar més en el teixit social; canviar el model d'organització per fer ERC més governable i, finalment, aprofitar els quadres que ara deixarà el govern de la Generalitat. En relació amb aquest últim punt, va matisar a aquest rotatiu que personalment no aspira necessàriament a entrar a l'executiva del partit, de la qual ara no forma part.

En el seu bloc, Huguet tampoc no dóna el seu suport explícit a la direcció, cosa que també va aclarir posteriorment: “Dono suport a Puigcercós. És la primera vegada que es presenta, quan Mas, per exemple, n'ha necessitat tres per triomfar.”

Les crítiques més sagnants del conseller republicà tenen com a diana l'escindit Joan Carretero, i qualifiquen el seu moviment de “rotund fracàs” que només ha servit per debilitar-los.

Carretero ens havia de dur ràpid a la independència i ha fracassat. Només ha aconseguit fer-nos mal a nosaltres. Que s'ho faci mirar
Ens vam beneficiar d'una onada de vot ‘anti' i en set anys no hem sabut anar creant xarxa social per consolidar-lo
Dono suport a Puigcercós; és la primera vegada que es presenta i alguns com Mas, n'han necessitat tres
Tots som en responsables, i Carod ha callat durant quatre anys. No pot ser que algú que ha estat al govern, ara faci veure que no hi ha estat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona