Política

‘El club dels optimistes incorregibles'

Montilla i els consellers en funcions fan el primer i últim dinar de la legislatura i el president sortint els obsequia amb el llibre de Jean-Michel Guenassia

Lamenten que el govern espanyol els ho hagi posat difícil

Ho havien fet dimarts en la reunió del govern (en funcions). I hi van tornar ahir. José Montilla i tots els consellers de l'executiu sortint –tret de Joaquim Nadal, de viatge a Brussel·les– es van asseure al voltant de la taula, a la Generalitat. En aquest cas, però, no va ser al saló Tàpies, sinó a la Casa dels Canonges. I per celebrar el primer i últim dinar del president i del seu gabinet de la legislatura que tot just s'acaba.

Va ser un comiat en tota regla, que va transcórrer en to distès i amb unes gotes de nostàlgia, segons fonts coneixedores. Va haver-hi conversa amable i algunes fotografies amb els telèfons mòbils de record. I va haver-hi, també, regal de comiat. No sense un punt d'humor, després de la desfeta del PSC i ERC i en menor mesura d'ICV-EUiA en les eleccions del 28-N, el president va triar El club dels optimistes incorregibles, de Jean-Michel Guenassia, per obsequiar-los. El llibre, tota una revolució de les lletres franceses, explica les vivències d'un grup d'exiliats, refugiats polítics dels països de l'Est d'Europa, al París dels primers anys seixanta.

El president –o els seus assessors– sempre han extremat al màxim la cura en l'elecció dels títols que han regalat al llarg d'aquests anys, sobretot per Sant Jordi. L'abril passat, Montilla es decantava per Cómo sacar provecho de los enemigos, de Plutarc, en què s'analitza el possible rendiment dels atacs de l'adversari. L'acompanyava de Les Veus del Pamano, de Jaume Cabré.

Farcellets i turbot

A la taula de l'últim dinar del tripartit va haver-hi tres plats. Els comensals van iniciar l'àpat amb uns entremesos, van continuar amb farcellet de patata amb botifarra i escamarlans, i van rematar-lo amb turbot amb crema de fesols de Santa Pau i bolets. I, per postres, mousse de torró, que s'acosta Nadal.

Un dinar amb bon ambient entre tots els consellers –també entre els del PSC–i amb alguna crítica. Com el retret al govern espanyol pel fet que s'hagi esperat just després de les eleccions catalanes i la derrota del tripartit per moure fitxa sobre l'aeroport del Prat. Tot just ahir l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar la privatització de la infraestructura i, per tant, l'exclusió de la Generalitat de la gestió. La conclusió, compartida, és que els de Rodríguez Zapatero no han posat les coses fàcils al tripartit. Queda sense saber si ara ho faran quan mani CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona