Política

Tura: “No em va agradar gens la campanya del PSC”

La consellera de Justícia en funcions, diu que “la campanya s'ha plantejat en clau de negació i jo crec que s'havia de fer en positiu”

La líder socialista no descarta ser candidata a la presidència de la Generalitat pel PSC d'aquí a quatre anys

“No m'ha agradat gens la campanya del PSC perquè no era en positiu, així de contundent s'ha expressat la consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, aquest dijous a El món a RAC1 .

“L'eslògan: ‘Artur más de lo mismo' o ‘Ni independentistes ni de dretes', expressen la negació i jo crec que s'havia de transmetre el que som, en positiu”.

Montserrat Tura ha volgut explicar els seus sentiments en aquest moments de traspàs de poders. “Tinc clar que sempre els mandats que tenen a veure amb la votació dels ciutadans normalment duran 4 anys o menys i després ningú és res” ha dit.

En aquest sentit, ha afegit: “No he fet balanç, perquè m'agrada molt pensar el que dic. La derrota del PSC va ser molt superior del que esperàvem. Els electors no ens han donat el suport que ens esperàvem. Caldrà fer una reflexió assossegada i profunda”, ha explicat Tura.

Així mateix, creu que “s'han fet malament moltes coses, però també s'han fet bé moltes d'altres. Jo no demanava un vot d'agraïment per la feina feta sinó un vot pel futur”.

Al seu entendre, en el conjunt del debat polític català “tinc la sensació que el contrari de la veritat no és la mentida sinó el tòpic. Quan la gent té desafecció recull el tòpic: Tots són iguals”.

Respecte les declaracions d'Ernest Maragall en què ha dit que cal tenir grup propi independent de Madrid. Tura ha recordat que “aquesta és una idea que comparteix molta gent”. I ha afegit que “l'executiva ha decidit que en qualsevol moment i quan es cregui necessari el grup socialista català tingui grup parlamentari propi”.

En aquest sentit ha dit que “el congrés del PSC serà el més aviat possible però sempre després de les municipals, i per tant fins aleshores no es produirà el debat sobre quin partit volem ser”.

Tura ha remarcat que “caldrà una gran mobilització i un fort debat obert en el congrés del PSC”.

Montserrat Tura ha afegit que no descarta ser candidata a la presidència de la Generalitat pel PSC d'aquí a quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona