Política

28-N: i ara què?

Les eleccions han modificat la fesomia del Parlament i suposaran per al govern un canvi de color, cohesió i fortalesa

Divuit articulistes analitzen per a aquest diari les expectatives que genera el nou panorama polític en una Catalunya en plena crisi econòmica, política i institucional arran de la sentència del TC

No és el mateix anunciar el canvi com a reclam electoral, que convertir-lo en una realitat tangible que beneficiï el conjunt de la societat. En tot cas, els catalans van apostar el 28-N pel cop de timó polític. Van dipositar massivament la seva confiança en CiU, convertiran Artur Mas en el nou president de la Generalitat, faran possible un govern monocolor, en principi més coherent i cohesionat que el tripartit, però sense majoria absoluta i, per tant, obligat a dialogar amb la resta de forces polítiques per avançar. I també han incrementat el perfil catalanista del nou Parlament, no només amb la clara majoria nacionalista, sinó també amb l'entrada d'una segona veu independentista al marge d'ERC, que és la de Solidaritat Catalana, liderada per Joan Laporta.

La qüestió central és com afectarà aquest canvi de panorama polític al país? Es traduirà en més eficàcia de l'acció de govern? Servirà perquè Catalunya surti abans o millor de la crisi econòmica global? Tindrà més èxit en la difícil relació amb Espanya? Donarà resposta a l'atzucac provocat per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut referendat pels catalans? I a la demanda social explicitada en la massiva manifestació sobiranista del 10-J? Quin seria el full de ruta perquè el 28-N es tradueixi en un canvi a favor del nostre país? Aquest monogràfic d'opinió ofereix la visió de divuit articulistes sobre totes aquestes qüestions, que són clau per al futur de la nació catalana.

Toni Brosa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera