Política

Duran no es defineix en espera de la reunió amb Mas

Els dos líders es trobaran els pròxims dies per debatre l'estructura del govern i una possible conselleria en cap

La prioritat del secretari general de CiU és “servir”

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va mantenir ahir la incògnita sobre el seu futur polític, que podria aclarir durant aquest pont de desembre amb el pròxim president de la Generalitat, Artur Mas. La seva prioritat, va constatar, és “servir” allà on faci falta. Els líders de CDC i UDC es reuniran per abordar l'estructura de l'executiu però serà lluny de l'atenció de les càmeres, amb la màxima confidencialitat. “Suposo que ell voldrà parlar en particular d'aquesta qüestió”, va explicar en una entrevista a RAC1. Duran va subratllar, però, que és a Mas “a qui li correspon fer govern”.

Duran va negar que el futur president de la Generalitat li hagi ofert la conselleria en cap, si bé va admetre que ha mantingut converses sobre l'estructura de l'executiu. El líder dels socialcristians troba “lògic” que Mas hagi comptat amb ell per confeccionar el govern com a secretari general de CiU i el cap de files d'UDC que és. Quant a les seves preferències, però, no va aclarir si s'estimaria més quedar-se a Madrid o desembarcar a la política catalana, encara que va constatar que se sent còmode a Madrid. “Jo vull fer el que estic fent ara, m'agrada la feina que estic fent”, va assenyalar. Del que no dubta és que convertir-se en conseller en cap és “incompatible” amb mantenir l'escó al Congrés.

Pros i contres

Duran també va entrar en els pros i contres del seu hipotètic nomenament com a número dos del govern. “És important que Madrid estigui ben cobert. Que es pot cobrir amb altres persones que no siguin en Duran? També és veritat”, va assegurar. Com ja ho havia analitzat Mas, va afegir que CiU té a Catalunya “un repte molt important d'aixecar el país i fan falta els millors”.

El retorn de Duran deixaria el grup al Congrés en mans de Pere Macias i una vacant en el cap de cartell de CiU en les pròximes eleccions espanyoles, que seran clau per a la reivindicació d'un finançament equivalent al concert. No falten convergents que consideren que, si Duran no és candidat, el número u hauria de ser per a CDC. Encara que el debat és prematur, el nom d'Oriol Pujol figura ja com un dels més ben posicionats.

Respecte al pes que Unió ha de tenir al nou govern, Duran va dir que als socialcristians li correspondrien tres o quatre conselleries, en funció del nombre total. Es preveu que siguin dotze. Però Mas en té l'última paraula i manté l'expectació.

No és possible ser vicepresident del govern a Catalunya i ser diputat a Madrid. No es pot compatibilitzar
La meva prioritat és servir amb majúscules. A partir d'aquí, on faci falta. Però ho reitero, em trobo bé allà
Abans de les eleccions, l'Artur i jo havíem parlat de l'estructura del govern i d'alguna cosa més en aquest sentit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona