Política

Ridao demana una treva per no convertir Esquerra en “un carnaval de zombis”

Troba una “temeritat” el debat intern abans de les municipals però en tot cas reclama que es faci de portes endins

Implica Carod en els mals resultats

Esquerra es conjura per arribar a les eleccions municipals sense obrir el debat intern o, com a mínim, que no traspassi les parets de la seu del carrer Calàbria. Mentre s'apaivaguen les veus que reclamen el cap de Joan Puigcercós per haver perdut la meitat de representació al Parlament i en espera del resultat de la votació secreta del consell nacional del dia 18, el secretari general del partit, Joan Ridao, va fer ahir una crida a l'ordre per no repetir la imatge de desgavell del 2008.

“Esquerra no pot esdevenir un carnaval de zombis desorientats ni un grup de boxadors noquejats”, va metaforitzar gràficament en una entrevista a l'ACN. Pel cap de files republicà a Madrid, un debat intern abans de les municipals del maig és una temeritat i una irresponsabilitat. Ridao va demanar a la militància que almenys s'abstingui d'esbudellar el partit en públic i va emplaçar el partit a fer un esforç i treballar des de la unitat.

Es dóna per fet que el congrés ordinari del 2012 s'avançarà a la tardor i hi ha veus que apunten concretament al mes de setembre vinent. Mentrestant, “és legítim que hi hagi companys que expressin les discrepàncies i que puguin pensar que es poden plantejar alternatives a persones (...), però això s'ha de fer a través dels canals interns”, va insistir.

Ridao va retreure, sense anomenar-lo, al carodista Carles Bonet, portaveu al Senat, que reclamés la dimissió de Puigcercós als passadissos de la cambra alta però no digués ni piu sobre la qüestió a la reunió de l'executiva de dilluns passat.

Aniversari revulsiu

En qualsevol cas, el secretari general va coresponsabilitzar l'expresident del partit Josep-Lluís Carod-Rovira del mal resultat del 28-N, com a artífex dels tripartits. Tot i això, va negar que el vulguin deixar de banda. “Una cosa és que no hagi volgut legítimament fer campanya i l'altra que en vulguem prescindir”, va recalcar.

De moment i precisament amb vista a les municipals, el partit ha encarregat al conseller en funcions Joan Manuel Tresserras, militant recent, que pivoti el “rellançament” d'Esquerra. Ha d'intentar fer forat en col·lectius a priori no independentistes i fer agafar embranzida a ERC aprofitant el vuitantè aniversari del partit de Macià i Companys, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de març de l'any vinent.

[Carod] no ha estat present a la campanya però ha estat un element important del qual no podem prescindir a l'hora de fer balanç del 28-N
Esquerra no pot esdevenir un carnaval de zombis desorientats ni un grup de boxadors noquejats donant cops de puny a l'aire
Alguns dels que han expressat opinions externament van ser presents a l'executiva i no es concilia el que han dit a fora amb el que van dir a dins


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona