Política

Altres municipis de l'Alt Empordà

Sant Pere Pescador

La incògnita a Sant Pere és saber qui encapçalarà la llista de CiU al municipi, després que el candidat del 2007, Pere Girbent, hagi anunciat que no es tornarà a presentar una segona vegada. Així ho va explicar després de decidir entrar a governar amb els independents vinculats a ERC i l'alcalde, Jordi Martí, que ha tingut diverses renúncies de la seva llista en els últims mesos i que podria tenir complicat formar una nova candidatura.

Palau-saverdera

L'alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas (CiU), no ha aclarit fins ara si es tornarà a presentar a les eleccions municipals, ja que sempre ha vinculat la seva possible candidatura a si ha resolt el cas de l'enderroc del Sun Village o no ho ha fet. Com que de moment treballa encara per evitar que l'edifici vagi a terra, es manté la incògnita. Aquesta qüestió ha centrat el debat polític de tot el mandat actual.

El Port de la Selva

L'actual alcalde, Genís Pinart (CiU), assegura que encara no ha decidit si es tornarà a presentar com a candidat a l'alcaldia per a les pròximes eleccions municipals del 2011. “N'estem acabant de parlar; dependrà de moltes coses”, assegura Pinart, tot i que no concreta de què es tracta. Pinart no en diu res, però algunes informacions apunten que el candidat podria ser el tinent d'alcalde, Josep Maria Cervera.

Vila-sacra

La que ha estat alcaldessa en aquests darrers mandats, Mari Carme Barceló, no es tornarà a presentar i, amb tota probabilitat, el substitut sortirà dels seus companys actuals. Barceló, que ha governat sense oposició durant divuit anys, havia estat sempre a CiU fins a les darreres eleccions, quan es va presentar en una llista independent amb el sopluig del PSC per disconformitat amb qui era el responsable de CDC a la comarca, Joan Vilahú.

Santa Llogaia d'Àlguema

L'alcalde actual, David Bahí (CiU), ha manifestat la voluntat de continuar en el proper mandat. En la seva decisió influeix el fet que aquest mandat ha estat molt complicat per les grans infraestructures que afecten el municipi i que aquesta fase ja s'ha superat. També destaca el suport que ha trobat de la gent del poble. Bahí és alcalde des del 2007.

El Far d'Empordà

Jaume Arnall (PSC) ha manifestat el desig de continuar i de tornar-se a presentar el mes de maig a les eleccions municipals per veure completats els projectes que s'han iniciat en aquest mandat. Fa deu anys que és alcalde del Far d'Empordà, on no hi ha hagut mai oposició perquè l'única llista que es presenta a les municipals és la del PSC.

Espolla

L'actual alcalde, Jaume Coderch (CiU), un històric de l'Alt Empordà, no es tornarà a presentar a les eleccions. Coderch és alcalde des del principi de la democràcia i és un dels últims batlles altempordanesos que es mantenen des d'aquella època, juntament amb Pere Moradell (Torroella de Fluvià) i Narcís Deusedas (Palau-saverdera). Actualment està immers en una polèmica entorn els parcs eòlics ja que ell hi està a favor i bona part del poble en contra.

Vilabertran

L'alcalde actual, Martí Armadà (ERC), ha manifestat que tornarà a encapçalar la llista del seu partit. S'ha estrenat d'alcalde en aquest mandat, en què s'han impulsat diferents projectes. Alguns s'han completat, com és l'estrena d'un centre cívic, i d'altres s'han començat i s'acabaran en els propers mesos, com és la reforma de l'espai de davant del monestir. A Vilabertran, a les darreres eleccions només es van presentar ERC i PSC, mentre que CiU, que havia governat a les darreres dècades, no va fer llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera