Política

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

El debat sobre l'estat de Lliçà d'Amunt, entre lloances del govern i crítiques de l'oposició

El govern municipal fa un balanç positiu, mentre que l'oposició critica. Així es resumeix el debat sobre l'estat del municipi que el dia dos de desembre es va celebrar al casal de la gent gran de Lliçà d'Amunt i que tenia com a objectiu fer balanç sobre la tasca del govern municipal.

Al debat hi van assistir portaveus de l'actual govern municipal i de l'oposició. Del govern, van parlar l'alcalde del PSC, Ignasi Simón, el segon tinent d'alcalde Pere Grau (CIU) i el primer tinent d'alcalde, Josep Santiago Ariza, del PP. I de l'oposició, els portaveus van ser Joaquim Ferriol (ERC) i Francesc Leon (ICV-EUiA).

Tant PSC com PP i CiU van recalcar el bon treball i la bona gestió feta pel tripartit municipal. L'alcalde, Ignasi Simón, va destacar la gran quantitat d'obres públiques fetes, la bona gestió econòmica de l'Ajuntament, tot i ser en temps de crisi econòmica, i, sobretot, la gran millora dels serveis socials del poble, tot i que no ha augmentat la pressió fiscal. Pere Grau, per la seva banda, va comentar el treball que s'ha fet per intentar superar la crisi. Grau va afirmar que Lliçà d'Amunt és un poble monofuncional, on la majoria d'ingressos de l'Ajuntament provenen del sector de la construcció, i que l'actual govern pretenia implantar empreses d'altres sectors al municipi ja que el sector de la construcció es troba en crisi. L'últim representant de l'Ajuntament que va parlar va ser Josep Santiago Ariza, del PP. Ariza va enumerar totes les obres públiques fetes pel govern municipal i va dir que es van haver de refer molts projectes de l'antic govern (format per ERC i ICV-EUiA) pel seu mal treball.

D'altra banda, tant Joaquim Ferriol, d'Esquerra Republicana de Catalunya, com Francesc Leon, d'ICV-EUiA, es van defensar de les crítiques que els va fer el govern municipal i alhora el van atacar durament per la seva mala gestió. Ferriol va criticar la mala feina feta en infraestructures, urbanisme i en la gestió econòmica de l'Ajuntament. Ferriol també va destacar positivament el consens de tots els partits contra el projecte de l'autopista del quart cinturó. Francesc Leon, per la seva banda, va qüestionar la validesa de la planificació urbanística del poble.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Ezequiel Bravo, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona