Política

Nadal refreda la possible abstenció del PSC a Mas

Demana més mà estesa de CiU cap als socialistes que no pas envers el PP

El president del grup socialista al Parlament, Joaquim Nadal, va refredar ahir la possible abstenció del PSC a la investidura d'Artur Mas, en segona volta. Nadal va advertir CiU durant una visita a Palafrugell (Baix Empordà) que “no doni per feta” l'abstenció. Va recordar que una “estricta equidistància” de la formació nacionalista entre el PSC i el PP no és precisament un escenari que satisfaci els socialistes. Segons Nadal, el vot del PSC anirà en funció de l'arrenglerament que faci CiU amb les altres forces polítiques del Parlament. “És evident que si no ens abstenim en la segona votació podria haver-hi un aparellament PP-CiU”, va apuntar Nadal, sempre i quan els populars s'abstinguessin. I va indicar que CiU haurà de decidir si això li va bé o si prefereix algun altre plantejament, com podria ser una mà més estesa cap als socialistes per negociar compromisos parlamentaris.

De totes maneres, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions va assegurar que el PSC mantindrà un discurs “molt coherent, molt exigent i rigorós” i una actitud constructiva envers el futur govern. Segons Nadal, sigui quin sigui el sentit del vot dels socialistes en la segona volta del debat, que sobre el paper a hores d'ara també podria ser negatiu, l'actitud “constructiva” del PSC “estarà sempre que calgui a la disposició de CiU”.

En un sentit semblant al de Nadal, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, també va pressionar perquè CiU trenqui l'equidistància entre el PSC i el PP. Segons Zaragoza, que va fer les primeres declaracions després d'un llarg període en què s'havia situat en un discret segon terme, el futur govern de Mas serà més feble que el de José Montilla, “si no és que un pacte secret amb el PP no el salva de les votacions que pugui perdre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona