Política

Pallarès, el més ben situat per ser el delegat a l'Ebre

L'alcalde d'Arnes té el perfil polític i institucional que busca CiU per ocupar el càrrec, i apareix en totes les travesses

Malràs sona com a candidat d'Unió

Es busca nou inquilí per al Palau Abària, al nucli antic de Tortosa. La victòria electoral de CiU i el canvi de govern ja han desfermat les especulacions sobre qui serà el substitut del republicà Lluís Salvadó com a delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Així, la majoria de les travesses periodístiques i polítiques situen l'alcalde d'Arnes, diputat i president de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, com el més ben posicionat per ocupar el despatx del carrer Montcada.

Pallarès no ha amagat, aquests dies, que assumiria el càrrec amb il·lusió. Amb tot, es considera “un home de partit”, i assegura que al Parlament s'ha sentit molt còmode com a diputat. De fet, ara que ha estat reelegit, voldria impulsar les polítiques agrícoles que no va poder culminar a l'oposició. Amb un posat modest, precisa que seguirà treballant a la cuina del partit, si Artur Mas creu que la seua aportació és necessària per enfortir la federació nacionalista. Entre els seus mèrits hi ha el fet d'haver redreçat el rumb de CiU a les Terres de l'Ebre, després d'anys molt durs a causa de conflictes com ara el transvasament, la massificació eòlica, la tèrmica d'Enron i el macroabocador de Tivissa. “Sé que surto a les travesses, però no hi ha res confirmat”, diu Pallarès.

Dijous passat, el dia de la investidura, Mas ja va anunciar al mateix Pallarès que aquesta setmana haurien de parlar per “organitzar” les peces del trencaclosques de CiU al territori. Però aquest encàrrec del nou president de la Generalitat, de moment, no es pot interpretar com un nomenament com a delegat a l'Ebre.

L'altre aspirant que ha sonat com a possible delegat és l'alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, exregidor tortosí i també president de l'Organisme Autònom de Desenvolupament Local (OADL) de la Diputació de Tarragona. El seu hipotètic nomenament s'interpretaria com un doble gest de Mas cap a Unió i també cap al poble més petit de les Terres de l'Ebre. A més, Malràs està ben relacionat, tant amb el president de la Diputació, Josep Poblet, com amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. En algunes travesses també apareixen els ampostins Manel Ferré i Pere Vidal.

LA FRASE

Encara no hi ha res confirmat. Si el delegat ha de ser d'Unió, no hi haurà cap problema
Xavier Pallarès
Alcalde d'Arnes i PRESIDENT DE ciU a les Terres de l'Ebre

LA DATA

03.01.12
Artur Mas
anunciarà dilluns que ve, en la primera reunió del nou govern, el nom dels nous delegats territorials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona