Política

RELLEU A LA DELEGACIÓ DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE

Xavier Pallarès defensa la vegueria de l'Ebre

L'alcalde d'Arnes pren possessió del càrrec de delegat del govern a les Terres de l'Ebre i diu que donarà continuïtat a alguns dels projectes impulsats pel republicà Lluís Salvadó

Xavier Pallarès va prendre possessió ahir oficialment del càrrec de delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. És el cinquè delegat territorial, després dels també convergents Francesc Sancho i Mercè Miralles, el republicà Lluís Salvadó (que ho ha estat en dos períodes diferents) i el socialista Miquel Castelló.

La presa de possessió va ser presidida pel secretari del govern, Germà Gordó, en un acte multitudinari, a l'espai Sant Domènec de Tortosa. Pallarès, igual que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, es va proclamar “servidor” però no “salvador” de les Terres de l'Ebre. En el seu discurs, Pallarès va defensar la vegueria de les Terres de l'Ebre “perquè és una oportunitat”. Amb tot, el delegat va assenyalar que aquesta vegueria ha de tenir “continguts” i “finançament”. I mentre la vegueria no arriba, Pallarès va dir que s'ha d'aprofitar el procés de descentralització que ha començat la Diputació de Tarragona. “És l'única Diputació que ho ha fet i ho hem d'aprofitar sense renunciar a la creació de la vegueria de l'Ebre, per la qual cosa és necessària la benevolència de l'Estat”, va dir el delegat del govern a l'Ebre.

Prèviament, al matí, va tenir lloc el traspàs de funcions entre Lluís Salvadó i Xavier Pallarès. “Li he explicat els projectes més importants que hi ha en marxa i els aspectes més formals de funcionament de la casa”, va explicar l'exdelegat, que també va desitjar molta sort a Pallarès i, fins i tot, li va facilitar el seu telèfon mòbil per si necessita fer-li qualsevol consulta. “El trucaré si tinc algun dubte”, va manifestar el nou delegat del govern a les Terres de l'Ebre, en un traspàs de funcions que es va desenvolupar en un clima de cordialitat. A més, Pallarès va assegurar que donarà continuïtat a bona part dels projectes impulsats per Salvadó, com és el cas de la declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera. “Hi ha projectes que necessiten continuïtat i la tindran, com la reserva de la biosfera, una iniciativa que comparteixo i a la qual el meu Ajuntament s'hi va adherir”, va dir Pallarès. També es mantindrà la comissió d'industrialització, que reuneix representants del govern i agents socioeconòmics i té l'objectiu de reactivar l'economia.

Les obres de l'edifici de les delegacions, la candidatura d'INEFC i les espècies invasores són altres temes que van tractar en la reunió d'ahir el delegat entrant i el sortint. “Bous, mosca negra, caragol, són alguns dels nostres elements singulars no adscrits a cap departament i per als quals s'ha de buscar finançament des de la delegació”, va apuntar Salvadó.

Directors territorials

Pel que fa a la resta de representants del govern a l'Ebre, Pallarès va explicar que estaran nomenats d'aquí a 30 dies. L'ampostí Pere Vidal es perfila com a director dels serveis territorials d'Agricultura i podria ser l'únic que repetirà de l'època de Pujol. De moment, però, l'únic que ha estat cessat és el coordinador de Política Territorial, Antoni Sabaté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona