Política

Hereu insta a fer pinya amb qui guanyi la cursa al PSC

Defensa que les primàries entre Tura i ell han d'enfortir la candidatura tot i que admet que fer-les té riscos

Avisa els socialistes que el principal repte és recuperar la sintonia amb els barcelonins

L'alcalde de Barcelona i aspirant a alcaldable del PSC, Jordi Hereu, insta el partit a iniciar el procés de primàries “amb ple respecte a les opcions, amb ganes de sumar i de sortir enfortits”. Hereu admet que rivalitzar amb Montserrat Tura en les primàries té riscos, que considera propis dels processos democràtics, però també grans oportunitats perquè el projecte socialista en surti enfortit guanyi Tura o guanyi ell si tothom fa pinya. L'alcalde ha fet aquesta crida en el seu primer acte de precampanya a les primàries en unes jornades de debat organitzades pel PSC de Barcelona abans de saber-se que hi hauria primàries però després de la reunió de fa unes setmanes en què Montilla va comunicar a Hereu que no era el millor candidat del partit de cara a les eleccions municipals. En les jornades ha quedat clar que el PSC està preocupat per la pèrdua de sintonia amb els barcelonins després que han caigut a la ciutat a la meitat de vots en les eleccions catalanes i que totes les enquestes els prediuen la derrota a les municipals. I Hereu considera que recuperar la sintonia amb els barcelonins és el principal repte. “Tornar a lligar” amb les esperances de la gent o “tornar a connectar” amb el seu electoral històric són expressions repetides per l'alcalde. La sensació, no només d'Hereu sinó de molts dels assistents a la jornada, és que el PSC està perdent la confiança dels barcelonins precisament després del mandat en què s'ha fet més política social, cultural i urbanística de detall, de barri, de proximitat, després de deixar enrere les grans operacions olímpica i del Fòrum. El desconcert ve del fet que, mentre Barcelona triomfa a les classificacions mundials com una de les millors ciutats per viure, és valorada amb força més rigor des d'aquí.

Valors socialdemòcrates

L'escull principal és, segons ell, la no diferenciació entre projectes i fa una crida a lluitar en contra d'aquesta idea reivindicant els valors de la socialdemocràcia que, segons ell, comparteix la majoria de barcelonins. Reclama fer valdre el projecte socialista de ciutat, de fer-ne bandera per recuperar aquesta connexió amb els ciutadans però també com a exemple per al desorientat progressisme mundial, europeu, espanyol i català. L'alcalde diu que Barcelona ha de continuar sent un “punt roig” en una Europa que es pinta cada cop més de “blau”. No dubta a afirmar que la ciutat “és un dels millors símbols de l'assoliment dels valors de la socialdemocràcia a Europa”. Per recuperar la confiança dels barcelonins, Hereu reivindica creativitat i noves idees que responguin als valors de justícia i cohesió social, igualtat, solidaritat o progrés de sempre. “Només la creativitat farà possible un progrés que preservi els drets dels ciutadans”. Posa com a exemple de noves idees la inauguració ahir mateix de la reformada ronda del Mig al Putxet, que abans era “una autopista” i ara és “un espai públic de qualitat per exercir la llibertat”. Com a exemple de la defensa dels valors socialdemòcrates, la inauguració el mateix dia a Sarrià-Sant Gervasi d'una placa d'homenatge a Juli Busquets, fundador durant la dictadura de la Unió Militar Democràtica. Hereu avisa que aquestes noves idees s'han de construir no exclusivament des del partit sinó “amb molta gent, gent molt diferent”, gent que no és indiferent respecte del que passa a la ciutat. Per relligar amb les esperances d'aquesta gent, però, cal “més autoexigència que mai”.

Només la creativitat farà possible un progrés que preservi drets com la justícia social i la igualtat
Jordi Hereu
alcalde de Barcelona
Cal lluitar contra la no diferenciació. Tenim uns valors que són els de la majoria i hi hem de tornar a connectar
Aquest procés s'ha de fer amb respecte a les opcions, amb ganes de sumar i de sortir enfortits. Té risc i grans oportunitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona