Política

ERC espera presentar 40 llistes a l'Ebre

Els republicans treballaran per pujar un 20% el nombre de representats i assolir els 120 regidors

Avui comença la precampanya a Tortosa

La federació d'ERC a les Terres de l'Ebre comença la precampanya avui al vespre, amb la presentació pública de qui ja és el seu candidat a l'alcaldia de Tortosa, el metge Josep Felip Monclús. Serà en el marc de la conferència titulada Propostes realistes, gent de paraula, que tindrà lloc a partir de les 20.30 hores a la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Tortosa. Monclús és l'exdirector dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, i relleva com a cap de llista d'Esquerra l'actual tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ricard Forés, que va decidir deixar la política municipal un cop haja completat els quatre anys en el govern de Ferran Bel (CiU).

ERC s'ha fixat l'objectiu de continuar creixent al territori i de poder millorar els resultats del 2007, quan van guanyar més de 3.800 vots i van passar de 65 a 97 regidors. El president d'Esquerra a l'Ebre, Gervasi Aspa, va assenyalar que l'objectiu és poder augmentar en un 20% el nombre de regidor i assolir uns 120 regidors tot presentat “no menys de 40 candidatures”, quan fa quatre anys van fer llista en 36 poblacions. “Hem fet molta feina, i molt ben feta; la gent ens aprova constantment i aquest és el nostre aval per millorar els resultats”, va remarcar. Aspa va afegir-hi que, des de les 17 alcaldies que ERC ha ocupat durant el mandat, s'han impulsat inversions i projectes “més que mai al territori”, amb la “complicitat” de la Generalitat, i sense deixar de treballar en aquells llocs en què els republicans han estat a l'oposició. “Hem treballat sempre de manera lleial i constructiva”, ha assegurat Aspa.

Canvis en l'executiva

ERC va fer, dissabte, alguns retocs en l'executiva regional, en el marc d'un congrés anual ordinari a l'Ametlla de Mar. “Hem fet una executiva més forta i més potent, per encarar les eleccions municipals i incrementar la força d'ERC a l'Ebre”, va dir. En primer lloc, destaca la incorporació de la tortosina Alícia Gamundi com a secretària de la Dona, i de Susanna Gómez en la secretaria d'Imatge i Comunicació. De la mateixa manera, els exdirectors territorials Xavier Vega, Adam Tomàs, Josep Felip Monclús i Carles Pasqual, més Albert Salvadó (cap de l'oficina de l'exdelegat Lluís Salvadó) també s'integren a l'executiva. Finalment, la cúpula d'Esquerra al territori es completa amb els alcaldes Alfons Montserrat (Alcanar), Daniel Andreu (l'Aldea), Bernat Pellisa (Rasquera) i Francesc Gas (Roquetes), a més de Neus Sanromà, d'Arnes, Marc Puigdomènech, de Tortosa, i l'exconsellera Marta Cid, d'Amposta.D'altra banda, Aspa va lamentar que CiU no aprofiti la debilitat del govern de Zapatero per aconseguir la creació de la vegueria de l'Ebre, un tema que serà clau en la campanya dels republicans.

LA XIFRA

17
alcaldies ha governat ERC a l'Ebre durant aquest mandat, 10 alcaldies més que durant el mandat anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona