Política

CiU vol la tercera majoria absoluta

Riudellots de la selva · Montserrat Roura aspira per tercera vegada a renovar-se com a alcaldessa, amb les majories absolutes que va obtenir en les eleccions del 2003 i 2007

La tranquil·litat ha planat en el darrer mandat a la població de la Selva. CiU sempre ha anat de majoria absoluta en majoria absoluta, malgrat que hagi estat per la mínima en les eleccions del 2003 i 2007, que va obtenir cinc regidors, en comparació dels quatre de l'oposició. El banc dels contraris a l'acció de govern, fa temps que l'ocupa la formació independent, Independents per Riudellots (IpR). L'any 2007, però, també es va presentar ERC, que va obtenir un regidor. Per l'alcaldessa de CiU, cap problema. Tot i tenir majoria absoluta, els va convidar a formar part del govern, i ERC va acceptar. També van ser convidats a formar-ne part els independents, però ho van desestimar i van optar per continuar controlant els fets des de l'oposició. En les pròximes eleccions, pocs canvis. Rosa Paola Estrada repeteix com a cap de llista dels independents. El que, de moment, desapareix del mapa és el grup d'ERC. Sí que es presenta per primer cop, per raons òbvies, Solidaritat per la Independència, que intentarà substituir la representació dels republicans. Roura, actualment diputada al Parlament, opta perquè les coses continuïn com estan.

LES CLAUS
Majories.
CiU està acostumada a obtenir majories absolutes a Riudellots de la Selva. Mai no ha baixat dels cinc regidors en un ajuntament de nou. Fins al 2007, se les feien només amb els independents. ERC va entrar en escena i va optar per entrar al govern. Ara, Solidaritat per la Independència intentarà agafar el relleu sobiranista.
Síndic.
Els independents de l'oposició van fort. N'és una bona prova la denúncia al Síndic de Comptes de números confusos de fa més de sis anys.
Pla director.
Roura n'ha estat la veu més detractora.
Montserrat Roura
CiU
Aspira per tercera vegada a la reelecció. Es manifesta oberta a tots els pactes amb la resta de candidatures, tot i que acumula dos mandats amb majoria absoluta.
Rosa Paolo
Independents per Riudellots
Torna a encapçalar per segona vegada. És el primer partit de l'oposició i l'únic que planta cara al govern. No s'ha estat de denunciar-los al Síndic de Comptes.
Guillem Burset
PSI
L'independentisme té el seu lloc a Riudellots, si més no des del 2007, quan ERC va aconseguir un regidor. El relleu el pren SI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona