Política

Domini de CiU i lideratges incerts

A la capital del Pallars Sobirà l'alcalde i diputat de CiU Agustí López gaudeix d'una àmplia majoria. La seva continuïtat, però, és ara per ara una incògnita

Els veïns de Sort han donat a Agustí López, alcalde de Sort i diputat de CiU al Parlament, el privilegi de ser un dels alcaldes amb una majoria més àmplia i còmoda per governar. Ho van fer el 2003 i encara ho van repetir, amb més marge, el 2007. En els anys en què altres capitals de comarca canviaven de mans a favor de coalicions d'esquerra, a Sort CiU es consolidava com a primera força indiscutible. Al Pallars Sobirà la representació del PSC s'ha expandit en altres municipis, i juntament amb ERC governa el Consell Comarcal, però no ha pogut posar encara el peu amb força a la capital –de fet, el 2007 va quedar en tercera posició, amb un sol regidor–, i els dirigents de la federació del PSC a les terres de Lleida reconeixen la dificultat de posar a prova un candidat consolidat com és López.

Ens trobem ara, però, davant d'una setmana molt incerta. López va anunciar la setmana passada que no té clar si es presentarà a la reelecció, la qual cosa tothom donava per fet, excepte, pel que es veu, el mateix alcalde. En cas de no presentar-se, es dedicaria en exclusiva a la política parlamentària, en què, de moment, és president de la comissió d'Agricultura del Parlament. En aquest sentit, la federació nacionalista ha d'escollir el candidat durant aquesta setmana. Aquest nou candidat per CiU obriria altres perspectives a l'oposició. Però tampoc no es troba ara mateix amb les armes a punt. ERC, principal grup de l'oposició, encara no té el candidat decidit, segons fonts de la federació territorial dels republicans al Pirineu. I en la mateixa situació es troba el PSC, d'acord amb les informacions que provenen del mateix partit. El PP, per la seva banda, tampoc no té encara cap de llista, tot i que sosté que presentarà una candidatura.

L'actual mandat ha estat plàcid. No hi ha hagut grans polèmiques. El municipi ha estrenat una escola oficial d'idiomes i un casal d'avis; ha fet una promoció d'habitatges socials, i ha posat en servei iniciatives turístiques lligades a la natura, el senderisme i la memòria històrica. El gran assumpte pendent és el de la millora de les comunicacions, especialment cap a la Seu d'Urgell i el Pont de Suert.

LES CLAUS
Nous lideratges.
Cap partit ha anunciat qui serà el cap de llista a Sort. La forta personalitat política de l'actual alcalde, que ha governat fins ara amb dues majories absolutes indiscutibles, fa que la seva possible marxa obri noves perspectives a l'oposició.
Turisme.
El posicionament de Sort dins l'àmbit del Pirineu com a destinació turística de qualitat és un dels objectius del municipi, que no vol perdre pistonada. La neu, la natura, la gastronomia i la memòria històrica són els seus punts forts.
Comunicacions.
Sort ha de connectar millor amb la Seu d'Urgell i l'Alta Ribagorça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions europees

El CIS dona al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid