Política

JOSEP LLENSA

CANDIDAT PER CONVERGÈNCIA I UNIÓ A SANTA CRISTINA D'ARO

“Es llencen molts diners per improvisació”

L'alcaldable convergent opina que l'actual equip de govern ha malbaratat els recursos de què ha disposat

Vaticina una etapa de contenció de la despesa i es compromet a congelar els impostos si és elegit

Alcalde per majoria absoluta en tres legislatures, dues amb CiU (1979-1983 i 1983-1987) i una amb el PSC (1991-1995), Josep Llensa (Sant Feliu de Guíxols, 1945) és un gat vell de la política acostumat tant al triomf com a la derrota, sobretot arran del cas Benítez, per haver suspès de feina i sou el cap de la policia local, que va comportar la seva inhabilitació durant sis anys, i dels enfrontaments personals amb altres dirigents de Convergència, que van motivar que s'acostés temporalment al PSC.

La gent entendrà aquests canvis de partit?

El que vol la gent és que els solucionis els problemes, no pas que siguis d'un partit o un altre. La política en si mateixa no m'interessa gens: el que vull és servir el poble, potser perquè he tingut una vida difícil i sóc sensible al que passa al meu voltant.

Com valora la gestió de l'actual alcalde, Ricard Herrero, en aquesta legislatura?

Ha viscut una època gloriosa, amb molts recursos a la seva disposició, excepte els últims dos anys. Però aquests diners no s'han invertit bé. Se n'han llençat molts per falta de planificació. L'edifici de l'ajuntament, l'estan reordenant a cada moment, i això és molt car. Si s'hagués controlat la despesa, ara no caldria recórrer al crèdit.

I per què creu que el govern improvisa?

Perquè no hi ha prou dedicació. La gent quasi ni coneix l'alcalde, que amb prou feines és al poble. Això dels pressupostos participatius, la seva gran aposta, és una excusa, perquè a aquestes assemblees només hi va un 10% de la població, però serveix de coartada per incomplir el programa electoral i executar el que ha decidit una minoria.

Quin programa proposa?

El que he defensat sempre: un programa amb garanties de ser complert. I avui és el de l'austeritat, reduint al màxim la despesa pública. En contrapartida, però, no es poden apujar impostos, perquè la gent ja va prou escanyada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.