Política

Els independents s'alien amb CiU per a les eleccions

El PSC presenta Francesc Xavier Edu com a cap de cartell i CiU continua encara sense decidir el seu cap de llista, que integrarà el grup d'independents

Joan Esteve, l'alcalde de Vilobí del Penedès d'aquests darrers 12 anys, deixarà de capitanejar el PSC “perquè cal renovació i que entri gent jove a l'Ajuntament”. Al seu lloc es presentarà l'actual regidor de Serveis i Medi Ambient, Francesc Xavier Edu, que arribarà a la campanya electoral amb obres sota el braç: l'escola, el consultori mèdic, l'hotel d'entitats, la llar d'infants que s'està construint i una sèrie de projectes que el seu equip vol tirar endavant en el pròxim mandat com ara la urbanització del carrer de l'escola i la llar d'infants, l'acabament de la llar i començar una de les quatre fases en què es divideixen les obres del cobriment de la pista esportiva. “A més de donar suport a les 20 entitats que té el poble que funcionen d'allò més bé”, diu.

Edu tindrà davant un candidat encara per decidir de CiU –pot repetir Valentí Miralpeix o situar-se Pere Llobet al capdavant– que presenta aquest cop una novetat destacada: l'adhesió del grup d'independents que havia liderat Antoni Rimbau. L'adhesió a la federació podria fer que el grup finalment tingui representació al consistori i calculen que amb el grup “CiU pot tenir de 4 a 6 regidors”. Fonts pròximes al partit explicaven ahir que tenen la intenció de presentar la setmana que ve el nom del candidat i la llista i que si no s'ha decidit encara és pels dubtes del número u. ERC, que va obtenir 71 vots el 2003, no es presentarà al poble en aquestes eleccions i el PP, que va presentar llista el 2007 i només va obtenir 9 vots, tampoc.

A.M.

LES CLAUS
Els Pèlags.
L'espai natural dels Pèlags tornarà a ser un dels debats electorals. CiU ha demanat que la Generalitat no doni llum verd al POUM.
El relleu del PSC.
Esteve deixa l'Ajuntament després de 12 anys. Al capdavant hi haurà un jove del poble que representa el canvi generacional. Cal veure quina resposta té.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona