Política

Amb el permís d'en Pujol

Esteve Pujol ho té tot a favor per revalidar l'alcaldia, que ocupa des de fa setze anys, i CiU, sobretot, ERC i PP lluitaran per millorar els resultats de 2007 i començar a fer-li ombra

Es pot dir que Camprodon és un dels municipis de les comarques gironines que afronta aquest llarg període de crisi i de falta de recursos econòmics per als ajuntaments amb els deures fets. El cert és que l'Ajuntament que surti de les urnes del pròxim mes de maig haurà de fer front a un període dur, de molta gestió dels recursos per fer-los allargar tant com es pugui per mantenir i millorar els serveis i per fer projectes de futur i més tenint en compte que el pla general d'urbanisme que ja l'equip d'Esteve Pujol, l'actual alcalde, va revisar està força executat, si més no, en els principals aspectes que preveia. Així, doncs, els regidors electes hauran de treure suc i fer funcionar com més bé millor la nova llar d'infants, la residència per a la gent gran ara ampliada, el nou pavelló poliesportiu, el nou camp de futbol de gespa artificial, etc. Sigui com sigui, Esteve Pujol afronta la seva cinquena campanya electoral amb un clar avantatge respectes als seus rivals. Aquesta últims quatre anys no ha hagut d'afrontar cap tema especialment polèmic, ha jugat fort la carta internacional amb la figura d'Albéniz i la bona entesa amb l'oposició l'ha dut a deixar en mans del cap de l'oposició en dues vegades l'alcaldia accidental. Serà també el moment d'un Daniel Birba (CiU) foguejat pel seu primer mandat al consistori. I caldrà veure si els independents, amb Xavier Collboni al capdavant si no hi ha canvis, aconsegueixen fer-se més visibles. La confecció d'una altra llista independent s'ha quedat en simple rumor. La propera a ERC aglutinarà els independentistes, alguna propera a Reagrupament.

LES CLAUS
Serveis.
És el moment de la gestió dels nous equipaments i serveis posats en marxa.
Promoció.
Amb un alt nivell d'execució del pla general, el consistori ho té tot a favor per impulsar més el poble com atractiu turístic.
Esteve Pujol
PSC
És l'actual alcalde i és el candidat que més bé ho té per guanyar les eleccions. Fa setze anys que presideix la corporació i la incorporació d'independents vinculats estretament al teixit associatiu i la transformació del municipi el situen en una posició electoral de privilegi.
Daniel Birba
CiU
Es presenta per segona vegada com a cap de llista de CiU després dels seus primers quatre anys al consistori que l'han començat a foguejar en la gestió municipal. Les eleccions són per a ell un examen per veure si recupera terreny al PSC.
Xavier Collboni
iNDEPENDENTS PER CAMPRODON
Aspira a revalidar l'única cadira que té amb una llista independents que computarà per ERC, amb o sense aquestes sigles al nom oficial. De fet, CiU i PSC han dominat sempre alternant-se al consistori, però també és cert que sempre hi ha hagut una tercera força que en algun moment ha decantat la balança.
Ricard Morer
PP
Sembla que aquest partit no pugui obtenir representació municipal. La llista és, doncs, testimonial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.