Política

Oposició ‘versus' govern

Esquerra i Independents s'han unit i presenten un nou candidat amb la idea de poder aconseguir l'alcaldia, a les mans de CiU, que governa amb el PSC. Convergents i socialistes decideixen repetir alcaldable

Els dos grups de l'oposició a l'Ajuntament de Pals, ERC i Independents per Pals, han decidit unir-se en una única formació, Junts per Pals, per mirar d'aconseguir tenir més força de cara als comicis que es faran el 22 de maig. Les dues formacions, segons els resultats de les eleccions passades, tenen un 40,52% dels vots, molt per sobre de CiU, la primera força, que en va aconseguir un 29,89%. Ara caldrà veure si els vots que van aconseguir les dues formacions sumaran de manera automàtica amb la nova formació o no. D'entrada, el nou partit, que va com a llista blanca d'Esquerra, ha decidit posar al capdavant una persona novella, encara que anava a la llista republicana i coneix el funcionament dels ajuntaments. El portaveu d'ERC, Xavier Corominas, es desmarca, encara que caldrà veure quina posició ocupa el fins ara líder d'Independents per Pals i alcalde entre els anys 2003 i 2007, Josep Comas.

Les dues formacions de l'equip de govern, per contra, han decidit continuar igual. CiU torna a apostar per Joan Silvestre, sobretot perquè va recuperar l'alcaldia per a la federació, i el PSC, que s'hi presentava per primer cop, s'ha decidit un altre cop per Joan Trias. Caldrà veure si les dues formacions tornen a sumar una majoria consistorial o si alguna d'elles aposta per mirar de pactar amb Monar. No es poden oblidar algunes divergències entre els dos partits. Una dicotomia que es va posar de manifest, entre altres actuacions, a l'hora de decidir el futur de la finca de Radio Liberty, a primera línia de mar, o en la remodelació de la casa de cultura ca la Pruna.

LES CLAUS
Radio Liberty.
Cinc anys després de l'enderroc de les antenes, encara no hi ha res sobre el seu futur.
Llar d'infants.
Govern i oposició discrepen de la gestió de la futura guarderia municipal, que s'ha de construir.
Joan Silvestre
CiU
Actual alcalde, torna a encapçalar la llista de la federació nacionalista per mantenir l'hegemonia del partit al municipi, on només ha estat a l'oposició durant el mandat iniciat el 2003. Silvestre ja havia estat alcalde del 1995 al 2003, any en què va deixar el càrrec a les mans d'Àlex Creixell. Abans, del 1983 al 1995, també va ser regidor de l'equip de govern presidit per Pere Servià.
Joan Trias
PSC
Torna a encapçalar, per segona vegada, la llista socialista del municipi, que abans es presenta amb una llista unitària d'esquerres: UPM. Trias es presenta ara amb l'experiència d'haver governat, en què ha donat la majoria a CiU. I més perquè en aquests quatre anys ha estat el regidor delegat de l'àrea d'Urbanisme.
Sílvia Monar
Junts per Pals-AM
És la primera vegada que encapçala una candidatura. I la primera dona que ho fa a Pals. En les eleccions passades era la número tres a la llista d'ERC i va estar a punt de sortir elegida regidora. A més, Monar té experiència municipal, ja que, tot i ser llicenciada en turisme, treballa des de fa dotze anys en l'administració local. És a l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palafrugell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC avisa Illa que és imprescindible un finançament singular si vol el seu suport

barcelona
política

Borràs denuncia una agressió en un míting a les Terres de l’Ebre

barcelona
política

L’Audiència descarta interès ideològic del jutge en el cas Volhov

barcelona
EUROPA

Primers actes en la vigília del 80è aniversari del Desembarcament de Normandia

BARCELONA
llengua

El TSJC imposa una assignatura més en castellà a una escola del Barcelonès

barcelona
política

Junts denuncia que s'intenta “contrarestar el resultat de les urnes”

barcelona
polític

El TC anul·la el vot telemàtic de Puig a les portes de la constitució del Parlament

barcelona
Índia

Modi presenta la dimissió com a pas previ per formar el seu tercer govern

Barcelona
política

La llei d ’amnistia es publicarà amb imminència al butlletí del Congrés i deixarà el BOE sense excusa

madrid