Política

Barcelona

La coalició de la CUP vol entrar a l'Ajuntament per “revolucionar” la ciutat

La candidatura neix de l'acord entre la Candidatura d'Unitat Popular i Des de Baix

Es defineix com independentista, d'esquerres, plural i anticapitalista

La CUP-Alternativa per Barcelona es va presentar ahir a “com l'autèntic canvi que li cal a la ciutat”. La frase la podria haver dit qualsevol membre de les formacions amb presència institucional, però el cap de llista de la coalició, Xavier Monge, va explicitar que el canvi a què feien referència “no és entre el govern i l'oposició, sinó entre els partits que fa 30 anys que copen la ciutat” i la nova candidatura. “Volem entrar a l'Ajuntament per revolucionar la ciutat”, va afegir.

La formació es defineix com independentista i d'esquerres, plural i anticapitalista. Monge va recordar que va més enllà de la CUP, abastant altres moviments polítics, socials i populars de la ciutat, com Des de Baix. Van definir els seus eixos programàtics en dotze punts, destacant, per exemple, la necessitat de treballar per uns serveis públics i derogar l'actual ordenança de civisme.

No es van aventurar a parlar de possibles resultats recordant que és la primera vegada que concorren a les eleccions i no tenen barems de referència. Van assegurar, però, que el seu treball va més enllà de les properes eleccions municipals del 22 de maig.

LA XIFRA

12
són els eixos
programàtics que la coalició presentarà a les eleccions municipals.

Els deu primers són gent jove

La coalició va aprofitar la seva presentació en societat per donar a conèixer els deu primers noms de la llista, tots ells molt joves. El que encapçala la candidatura, Xavier Monge, és un jove advocat de 25 anys que va ser portaveu dels Maulets. En el seu currículum també es defineix com a activista del moviment estudiantil contra Bolonya i membre del SEPC. A Monge el segueix el politòleg i secretari nacional de la CUP, Joan Teran, de 31 anys. El número tres de la llista l'ocupa un militant de Des de Baix, Jorge Sánchez. Aquest puja una mica la mitjana d'edat, ja que té 41 anys.En el següent lloc hi ha la tècnica jurídica assessora Isabel Vallet, que no passa de la trentena.

D'altra banda, la llista també ha reservat llocs per a gent amb experiència, com la que té qui va ser regidora de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona del 1999 al 2003 i cofundadora d'Els Verds, Roser Veciana. Veciana, amb 59 anys, està en el setè lloc com a independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA