Política

Un ventall totalment obert

No ha estat un mandat especialment complex. Ara, i després del canvi amb el pacte Alternativa per Caldes i CiU, caldrà veure si tindrà continuïtat. Sobre la taula: apostar pel potenciar el museu de la Terrissa i la nova escola

Quart no és, ni ha estat, un municipi especialment conflictiu. Després de ser una plaça forta del PSC, durant aquest mandat es va girar la truita, i un pacte entre Alternativa per Quart-ERC i CiU, va deixar fora de l'alcaldia el grup socialista. La suma que va donar l'acord va ser inqüestionable, encara que només fos per un regidor. Com pot evolucionar en el següent mandat l'espectre polític? Ara mateix el ventall de possibilitats està encara força obert. A l'un costat i a l'altre de la balança hi ha la feina feta; és a dir, l'actual govern ha tingut una tasca de govern sòlida, d'absoluta normalitat. Això faria pensar que, en cas d'aconseguir si fa no fa el mateix resultat –tot i que caldria veure com afectarà la nova candidatura del PP–, l'actual pacte es podria repetir; si més no, el punt de partida és semblant. També caldrà veure com poden afectar els vents de deriva del PSC, si bé, en clau local, no hauria de ser perceptible. Què ha representat Alternativa per Quart amb CiU? Gent nova. I això, almenys aparentment, sempre dóna la imatge de renovació.

Temes importants

Al llarg d'aquest mandat s'han hagut d'abordar temes importants, com ara el Museu de la Terrissa, un projecte que si bé no ha estat polèmic, ha estat llarg i feixuc. Encara més, tenint en compte que per a Quart la terrissa és important. Per això, des de La Bòbila es vol potenciar i projectar el municipi.

També ha estat important abordar el tema del sostre del pavelló, que es va esfondrar per les nevades i la reivindicació d'una escola nova.

LES CLAUS
Suma
Caldrà estar atent a la valoració que faci l'electorat de la gestió del govern, perquè l'actual pacte, cas de no sortir una majoria, es podria repetir.
L'escola
Es vol pressionar per fer l'escola.
Laura Vall-llosera
Alternativa per Quart-ERC
Primera dona a presentar-se a l'alcaldia, aquesta economista, docent de la UdG, pren el relleu a Quim Cufí, que passa a la segona línia, des de la qual continuarà treballant.
Lluís Lloret
CiU
Ara primer tinent d'alcalde, el cap de llista de CiU va ser alcalde la prima meitat del mandat, fruit de l'acord amb AxQ-ERC.
Pere Cabarrocas
PSC
Veterà polític i alcalde de Quart, no es vol rendir després que, tot i guanyar les eleccions el 2007, va perdre l'alcaldia per un pacte de govern. Cabarrocas va prendre possessió com a diputat del partit judicial de Girona, en substitució de Joan Pluma.
Jordi Yánez
PP
El PP ha aconseguit fer una llista a diversos municipis, entre els quals Quart. Caldrà veure el grau d'influència que aquest empresari de la jardineria podrà aportar al municipi. Un municipi, el qual, ara mateix, està clarament emmarcat en dos grans blocs: d'una banda, el format pel pacte de govern d'AxQ-ERC i CiU i, de l'altra, el del PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona