Política

Lluís Lloret, per ara sense rival

L'actual alcalde (CiU) repeteix després de 28 anys en el càrrec, i ERC renuncia a fer llista tot i tenir dos regidors. El regidor del PSC anuncia que no s'hi presenta

L'actual alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, és ara per ara l'únic candidat que ha confirmat que es tornarà a presentar a les eleccions municipals del maig. I tot indica que es podria quedar sol en aquests comicis, ja que ERC ha confirmat que ha decidit no presentar-hi llista i al PSC hi ha problemes per trobar un candidat. De fet, el que és clar és que cap dels anteriors caps de llista, ni Concepció Alsina (ERC) ni Josep Maria Sala (IpP-PM), s'hi tornaran a presentar. En el cas d'Esquerra, la direcció del partit a l'Alt Empordà ja ha confirmat que hi hauria una sorpresa molt gran si finalment aconseguissin fer una llista, mentre que fonts del PSC al poble expliquen que un grup de joves es comença a moure per fer una candidatura, tot i que tampoc queda clar que s'acabi fent.

Bàscara és un municipi on CiU manté l'hegemonia en tots els comicis, no només en les eleccions municipals, sinó també en les catalanes i les europees, per exemple. I l'actual alcalde, Lluís Lloret, es manté en el càrrec des del 1983 amb una majoria còmoda. Tot i que fa uns mesos s'havia especulat que no s'hi tornaria a presentar, finalment ha decidit aspirar a la reelecció. Malgrat tot, Lloret diu que encara és aviat per parlar de la candidatura i del programa electoral. En les últimes eleccions municipals, les del 2003 i les del 2007, Lluís Lloret ha mantingut estable el resultat amb quatre regidors dels set possibles, mentre que els grups de l'oposició s'han queixat en reiterades ocasions de la falta d'informació a l'Ajuntament.

Pel que fa als temes pendents a Bàscara, s'ha de veure com se soluciona la zona industrial i hi ha pendent el gran projecte anunciat de fer un parc del cavall. El municipi altempordanès ha estat immers en diverses polèmiques entorn de les infraestructures.

Lluís Lloret
CiU
És actualment alcalde de Bàscara i ho és des de l'any 1983.
LES CLAUS
El POUM.
L'aprovació del pla urbanístic i la problemàtica amb la zona industrial, ja que una empresa reclama 5 milions a l'Ajuntament per l'incompliment d'uns convenis urbanístics en aquesta zona.
Infraestructures.
L'actual mandat ha quedat marcat per la polèmica generada al municipi entorn del pas de la MAT, el desdoblament de l'N-II i l'ampliació de l'AP-7, però sobretot del tren d'alta velocitat, que va provocar moltes declaracions de l'alcalde i manifestacions en contra.
Parc del cavall.
És un dels projectes pendents al municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona