Política

El tren de Figueres a Portbou, innegociable

ICV situa el manteniment de la línia actual com una “qüestió de país” a la qual no es pot renunciar

La línia convencional de Figueres a Portbou té una importància vital per al desenvolupament social i turístic, no només de l'Alt Empordà sinó també de tot Catalunya. Aquesta és la base en la qual es mou ICV per evitar que pugui arribar a desaparèixer un cop el TAV estigui implantat. Ahir el parlamentari Joan Boada; el candidat d'ICV de Figueres, Xavi Montfort, i el número dos de Llançà, Joan Cusí, van explicar que aquest grup polític i la Iaeden faran un front comú per evitar que desaparegui. Aquesta possibilitat es basa “en rumors” que han sentit.

Boada i Montfort van explicar que el seu partit proposa fer un enllaç entre la via actual i la futura nova línia de mercaderies que ha d'anar del Far a Portbou –en paral·lel al cinturó de ronda– i així evitar fer la segona part de la variant per ponent de Figueres. “Els trens convencionals poden anar fins a l'estació de Vilafant i recular fins a agafar la línia des del Far per anar a Portbou”, va comentar Boada. El cap de llista figuerenc, Xavi Montfort, va comentar que en cap cas la supressió de les vies al mig de Figueres ha de suposar fer-hi pisos –com planteja Foment–, sinó que han de tenir usos socials.

Olòriz i Herrera defensen les polítiques d'habitatge

L'alcaldable d'ICV per Girona, Joan Olòriz, acompanyat dels parlamentaris de la formació encapçalada per Joan Herrera, va defensar el model en polítiques d'habitatge desenvolupat per l'anterior govern de la Generalitat i el model implantat des de l'oficina municipal d'habitatge a Girona. “L'habitatge és un dret i després de molts anys volen fer-ne una mercaderia”, afirmava Olòriz amb referència a la proposta de la Generalitat perquè siguin els promotors els que adjudiquin els habitatges de protecció oficial, així com l'abolició del registre únic o que siguin de preu lliure a partir dels 30 anys. En la mateixa línia, el president d'ICV, Joan Herrera, acusa el govern de fomentar “l'especulació o l'arbitrarietat” amb les mesures proposades, i reclama al conseller Recoder que convoqui amb urgència el Pacte Nacional per l'Habitatge. En el context de retallades del govern, Herrera admet que “podem anar a demanar el que faci falta a Madrid, però que no faci trampes perquè les retallades les està fent CiU”.

D.V.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU demana investigar crims en hospitals de Gaza on es van trobar fosses comunes

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA