Política

La missió impossible de CiU

Els nacionalistes haurien de doblar el seu resultat per aconseguir fer fora de l'alcaldia els Independents de Porqueres, que ja fa setze anys que governen amb comoditat al municipi

És un autèntic repte el que té al davant Josep Juscafresa, cap de llista de Convergència i Unió a Porqueres. Independents de Porqueres, que es presenten en coalició amb Acord Municipal, fa quatre mandats consecutius que governen a la vila amb comoditat, i els darrers vuit anys amb una majoria absoluta abassegadora, amb vuit regidors sobre els onze que té el consistori del Pla de l'Estany. Per poder-los desbancar, els nacionalistes haurien de multiplicar per dos l'actual representació, passant de tres a sis, cosa que comportaria una davallada històrica de l'equip que encapçala Salvador Ros des de les eleccions del 2007. Un supòsit, ara com ara, poc probable, per bé que el segell de Convergència hagi agafat empenta en les eleccions al Parlament.

Malgrat l'abisme que els separa, el candidat de la federació nacionalista se sent “fort” perquè assegura que ha acumulat l'experiència que va trobar a faltar en la contesa d'ara fa quatre anys. Reconeix que CiU ha tingut problemes per confeccionar la llista a Porqueres, cosa que atribueix –com fan altres candidats d'altres partits en altres pobles– al “cansament de la població envers la política” i al fet que “a ningú l'atrau venir a gestionar un municipi en plena crisi econòmica”.

Ros, que no ha tingut els mateixos problemes per fer la candidatura, fa un bon balanç del seu primer mandat com a alcalde, sobretot pel que fa a la gestió econòmica de l'Ajuntament. Salvador Ros afirma que el consistori ha sabut “invertir en el municipi quan els préstecs tenien tipus d'interès baixos” i que per això no ha hipotecat la vila.


Tanmateix, afirma que s'ha racionalitzat la despesa i que s'ha estat prudent a l'hora de tenir les fonts d'ingressos, i no han confiat excessivament amb les taxes i impostos relacionats amb el totxo, cosa que s'ha convertit en un llast per a molts municipis.

D'altra banda, en les últimes setmanes s'ha especulat amb la possibilitat que el PP presenti llista pròpia a Porqueres. Tot i que encara no han designat candidat, des de la direcció regional de Girona mantenen la incògnita. Ros i Juscafresa pensen que no es presentaran.

LES CLAUS
La zona esportiva.
Els dos grups coincideixen que el futur passa per desenvolupar la zona esportiva de Miànigues.
La polèmica.
El centre d'addiccions de Mata ha enfrontat govern i oposició.
Salvador Ros
Independents de Porqueres-AM
Salvador Ros repeteix com a cap de llista d'Independents de Porqueres, que té una majoria abassegadora al municipi. Ell només fa quatre anys que governa, però el seu partit en fa setze. Ros està molt satisfet de l'experiència.
Josep Juscafresa
CiU
Josep Juscafresa repeteix en l'intent d'erosionar la sòlida majoria dels Independents. L'actual portaveu del grup municipal nacionalista assegura que la federació se sent forta i amb molts ànims per aconseguir propiciar el que qualifica de “canvi en positiu”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona