Política

CiU presenta 64 llistes a la comarca de l'Alt Empordà

L'alcalde de Figures vol que es projecti el territori al món

Anuncia que farà una campanya en positiu

CiU fa llistes a tots els municipis de l'Alt Empordà excepte al Far, Vilamacolum, Sant Pere Pescador i Cantallops, tot i que ho intentarà fins a l'últim moment, segons va anunciar ahir el president comarcal de CDC, Pere Vila, durant la presentació a Figueres de tots els candidats. En total, en presenta 64. L'alcalde i alcaldable de Figueres, Santi Vila, va animar els seus homòlegs altempordanesos a convertir la comarca en un feu polític de CiU. A més, va apostar per impulsar un projecte polític unitari per a l'Alt Empordà per projectar aquest territori al món. “Hem de fer un canvi de xip. Figueres té mar, i la comarca té un bon hospital, el tren d'alta velocitat i una ciutat de serveis”, va indicar. Vila va sentenciar també que la noblesa i la dignitat siguin els distintius de l'acció política de tots els aspirants a alcalde per CiU, i va anunciar una campanya per part de la federació en positiu. “No farem coses vergonyants com les que ens van fer el 2007 a Roses i Castelló d'Empúries, que ens van deixar a l'oposició des del despatx”, va manifestar. I és que, ahir, tant Carles Pàramo com Xavier Sanllehí van ser emotivament ovacionats per la resta de candidats, integrants de les llistes i familiars.

Finalment, l'alcalde de Figueres va apostar perquè les alcaldies de l'àrea urbana tinguin el color de CiU, cosa que segons ell i a diferència d'algunes vegades durant aquest mandat facilitaria l'entesa en temes comuns. El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, va animar els alcaldables a tenir coratge per defensar i explicar als ciutadans les retallades que la Generalitat aplica pel context de crisi econòmica. A més, va recordar que el tripartit no ha pogut fer desaparèixer CiU del mapa polític, cosa que va atribuir al fet que la federació té un projecte de país i gent a tot el territori. El conseller d'Interior, Felip Puig, havia de presidir l'acte, però no hi va poder ser per motius d'agenda.

LA XIFRA

64
llistes
presenta CiU, en total, a la comarca de l'Alt Empordà, i en poden ser quatre més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA