Política

La consulta sobre la independència registra un 31% de participació fora de Barcelona

Vint municipis catalans han celebrat també una consulta sobre la independència, a més de Barcelona

Població per població les xifres són molts dispars, des del 56,65% de Bellmunt d'Urgell al 5,43% de Gavà

L'afluència a les urnes en els 20 municipis que també han celebrat la consulta sobiranista, a banda de Barcelona, s'ha situat en el 30,9% sobre el padró i s'ha enfilat fins al 32%, segons dades del cens electoral.

Blanes i Gavà són els municipis més grans i els que han tingut una participació més baixa amb el 8,47% i el 5,43%, respectivament, segons el padró. La Pobla de Montornès també ha tingut una baixa participació que s'ha situat en el 7,91%.

Per contra, la població que ha tingut una participació més alta ha estat una petita localitat de la comarca de la Noguera, Bellmunt d'Urgell, amb el 56,65%. L'ha seguit de prop Fogars de Montclús, que ha acabat amb el 51,50% dels vots, comptant els majors de setze anys i els vots dels immigrants. No ha quedat gaire lluny Sant Pere Sallavinera, que s'ha situat al 45,95%, mentre que el 45,12% s'ha registrat al municipi de Bellprat. A Santa Margarida de Montbui els vots s'han enfilat fins al 41,08% i en la mateixa comarca però a Calonge de Segarra el volum de vots ha estat del 39,31%.

D'altra banda, a Prades s'ha registrat una participació del 38,82%, un xifra similar a la que ha tingut Campins, que s'ha situat al 37,50%. També al Vallès Oriental, però al municipi del Montseny, els vots han arribat fins al 35,34%.

El 35,26% dels vots s'han registrat a Castellfollit de Riubregós. A Pujalt, el resultat final ha estat del 34,05%, i al Vallés Oriental, al municipi de Rellinars, l'afluència a les urnes ha estat del 31,83%.

Quatre municipis més han rondat el 20% de participació. El Perelló, amb el 27,04%; el 24,7% a la població de Sant Climent de Llobregat; a Calaf, el 20,85%, i al Bruc, també a la comarca de l'Anoia, el 20,54%. A Sant Julià de Ramis només l'11,90% dels votants s'han acostat a les urnes.

El SÍ s'ha imposat per un clar 94,48% en aquestes 20 poblacions i el NO només ha tingut un 4% dels vots. A Gavà, de les més de 2.300 persones que han votat, 200 ho ha en fet en contra la independència de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona