Política

Per primer cop, tres llistes

A més dels independents que estan governant i CiU, que és a l'oposició, es presenta l'exalcalde Ferran Pedró al front d'una altra candidatura independent

Els planencs podran triar entre tres candidatures per primer cop, ja que fins ara se n'hi havien presentat dues com a màxim. És un símptoma que hi ha ganes d'implicar-se en la gestió del municipi, però alhora és un fet que obrirà les portes a possibles aliances per governar.

IdLP-PM, de nou amb Josep Soler al capdavant (actual alcalde), ha renovat la llista incorporant als primers llocs Marta Carbonés i Josep Maria Arnau. L'acabament de la llar d'infants, la consolidació dels polígons industrials i la reordenació urbanística de la zona del dispensari vell seran algunes de les propostes del seu programa.

CiU torna a confiar en Eduard Llorà, que mantindrà part de l'equip i incorporà gent com ara Maria Àngels Serra, ha avançat, del programa, que es vol donar facilitats als empresaris, retenir els joves i tenir cura dels serveis a les persones. Un altre objectiu serà que els veïns recuperin “la confiança en l'Ajuntament”.

D'altra banda, l'exalcalde Ferran Pedró reapareix amb una llista independent (Grup d'Unitat Planenca, GRUP) i amb un programa que busca la cohesió social.“Entre tots ho hem de fer tot” és un dels seus lemes, referint-se a la voluntat de “sumar esforços” i consensuar les decisions. Jordi Güell, Marc Muntané i Concepció Usan el segueixen a la llista.

LES CLAUS
Les aliances.
Habituats a haver de triar, com a molt, entre dues llistes, la irrupció d'una tercera opció complica els pronòstics. En teoria és poc probable que alguna de les candidatures obtingui una majoria absoluta, circumstància que faria recomanable una aliança si es vol un govern estable. No obstant, el cap de llista de CiU ha declarat que, per ell, l'alcalde ha de ser el candidat de la llista més votada i que cal evitar un pacte entre els candidats perdedors.
El factor Ferran.
Ferran Pedró, alcalde durant 16 anys seguits, sempre que va ser el cap de llista va guanyar, però ha estat quatre anys retirat de la política activa i la resposta dels planencs després d'aquest temps és una incògnita.
Josep Soler
IdLP-PM
Tècnic de carreteres de la Generalitat, de 48 anys, és el segon cop consecutiu que encapçala l'IdLP, una llista associada al PSC. Per a aquests comicis ha renovat part de la candidatura.
Eduard Llorà
CiU
Economista de 29 anys que treballa a l'administració local. És el segon cop que encapçala la candidatura de la federació nacionalista. Durant uns anys va ser cap de la JNC de la Garrotxa.
Ferran Pedró
GRUP
Empresari de 53 anys. Va ser l'alcalde de les Planes durant 16 anys per CiU. Exmilitant de CDC. El 2007 es va retirar de la política activa per motius personals i va deixar el partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA

Sánchez i el símil Illa-Feijóo

Madrid

L’independentisme es dessagna

Barcelona

El PSC d’Illa demana pas

Barcelona