Política

A la recerca dels independents

ERC i el PSC es reconverteixen en grups independents per mirar d'agafar el vot de Junts pel Municipi. CiU té candidat nou

La més que probable absència de Junts pel Municipi, que ha estat el més votat en aquests dos darrers comicis en què s'ha presentat, aconseguint totes dues vegades l'alcaldia, obre un nou panorama municipal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. En les últimes eleccions, Junts pel Municipi va aconseguir 258 vots, gairebé el 40% dels votants, especialment al poble de Monells.

Esquerra, amb domini a Cruïlles i la urbanització de Puigventós, i el PSC, amb predomini a Sant Sadurní de l'Heura, han decidit convertir les seves candidatures en partits independents afins per mirar d'absorbir aquest vot independent de Junts pel Municipi. Malgrat el fet d'haver canviat el nom del partit, republicans i socialistes tornen a apostar pels mateixos candidats. Esquerra aposta per tercer cop per Salvi Casas, mentre el PSC, per quarta vegada, per Marisol Bullich.

Per la seva banda, CiU, que no té llista blanca, ha decidit, després de dos mandats, confiar en Jordi Cassanyes, fer un tomb i en un altre candidat per mirar d'aconseguir ser decisius amb vista a la constitució del govern.

LES CLAUS
L'abocador.
Totes les forces locals es mostren a favor del tancament de l'abocador de residus industrials de Vacamorta, però la Generalitat intenta legalitzar-ho.
La variant.
Els republicans i els convergents es mostren partidaris de la variant nord, mentre Bullich, com la Bisbal d'Empordà, aposta pel sud.
Quatre pobles.
El municipi està integrat per tres pobles i la urbanització Puigventós, en què cadascun d'ells manté la seva idiosincràsia, a nivell intern i també políticament, en funció de si el candidat és del poble o no.
Salvi Casas
Avenç-AM
Torna a encapçalar per tercer cop la llista propera a Esquerra. I és l'únic membre de l'actual equip de govern que es torna a presentar. En els dos mandats ha estat el primer tinent d'alcalde.
Marisol Bullich
Independents pels Pobles-PM
És regidora del municipi des de l'any 1999, encara que sempre ha estat a l'oposició, llevat de la primera meitat del mandat del 2003, en què va governar amb Junts pel Municipi i ERC.
Antoni Hermoso
CiU
després de ser número cinc fa quatre anys, ara és l'alcaldable. Abans havia anat a llistes de CiU a la Bisbal d'Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Creix l’èxode de palestins mentre Israel avança cap a l’interior de Rafah

barcelona
guerra a europa

Deneguen el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici

barcelona
estats units

Cohen va gestionar xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

barcelona
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona