Política

Bort repeteix de candidat a Alcanar tot i el judici pendent

L'exalcalde i regidor socialista s'enfronta a una pena de nou anys d'inhabilitació per un presumpte delicte de prevaricació

L'alcaldable del PSC a Querol i l'exalcalde de Salou també hi concorren sota amenaça judicial

L'exalcalde socialista d'Alcanar, Ricard Bort, actualment regidor a l'oposició, tornarà a ser el cap de llista del PSC en aquest municipi del Montsià. Així ho ha confirmat ell mateix. “No haig d'amagar-me de res. Si ara no em presentés, potser sí que la gent creuria que sóc culpable”, va afirmar.

Bort està pendent d'un judici per un presumpte delicte de prevaricació. En concret, el fiscal demana per a ell nou anys d'inhabilitació per aquest delicte i quatre més de presó per falsificació de document públic per uns fets ocorreguts el 2005. El fiscal es basa en el fet que Bort, com a alcalde, va enviar un escrit a BASE en què comunicava l'acceptació d'al·legacions verbals de diversos veïns a qui la policia local havia imposat multes de trànsit. Arran de la intervenció de l'alcalde, es van arxivar quatre expedients sancionadors sense que les al·legacions fossen contrastades pels agents locals. La fiscalia també imputa pel mateix cas a dos exregidors socialistes més: Xavier Ulldemolins i Enric Sancho.

Precisament, Ulldemolins, que també va ser alcalde uns quants anys abans de Bort, anirà a la llista de número 2. “Hem fet una llista en què alternem gent amb experiència i gent nova”, va explicar Bort, que va indicar que la número 3 serà Estela Domínguez i que el número 4 serà el regidor Diego Alcoba. Es tracta d'una llista que té el suport de la federació de les Terres de l'Ebre del PSC, segons va dir ahir a aquest diari el primer secretari dels socialistes ebrencs, Antoni Sabaté. “Apel·lem a la presumpció d'innocència i, a més, tenen un informe de BASE que certifica que no hi va haver cap irregularitat”.

Altres casos dubtosos

El cas de Bort no és únic entre els alcaldables de la demarcació. Miguel Uroz, alcalde de Querol, no s'ha ressentit gens ni mica de la seva imputació en un cas de corrupció urbanística lligat a la redacció del pla general del municipi. Tot el contrari, l'alcalde és l'alcaldable del PSC a Querol i afronta la convocatòria convençut que obtindrà majoria. Miguel Uroz presenta els seus disset anys dins el consistori com la principal carta que avala la seva trajectòria i creu que és el mandatari municipal que millor ha sabut guiar el poble. El PSC, en el qual no milita però del qual és simpatitzant des de fa vint anys, li ha revalidat la confiança.

L'altre vell conegut que concorrerà a les urnes com a alcaldable tot i l'amenaça judicial és l'històric exalcalde de Salou Esteve Ferran, ara líder de la nova formació Units Tots per Salou. Per a Ferran el fiscal ha demanat ara quatre anys de presó i vuit d'inhabilitació per un presumpte delicte d'“ús d'informació privilegiada” en el cas de la compra d'una finca (per 30.000 euros) que després va multiplicar per 16 el seu valor.

Baptista Beltran, número 4 de CiU a Alcanar

El candidat de CiU a Alcanar en les municipals passades i exalcalde del municipi per ICV i Apal serà el número 4 de la llista que encapçala Ivan Romeu. CiU també ha fitxat de número 3 la tècnica de l'Ajuntament Tere Lange.

Monclús (ERC) aposta pel turisme a Tortosa

El candidat d'ERC, Josep Felip Monclús, vol convertir Tortosa en la “Florència catalana”. Segons Monclús, Tortosa ha d'apostar pel turisme de la identitat i per la posada en valor del patrimoni, especialment el del Renaixement.

Sabaté i Lleixà (PSC) donen sang en la marató

El candidat del PSC, Joan Sabaté, i el també regidor socialista Ricard Lleixà van participar ahir al matí en la IV Marató de Sang. La jornada va durar dotze hores i l'organitzava el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

El PP de Tortosa renova la llista, amb Dalmau

El PP de Tortosa ja ha aprovat la candidatura que encapçalarà l'independent Xavier Dalmau, cap de l'oficina d'hisenda. El número 2 serà Adolfo Criado, director mèdic de l'Aliança, i el número 3, el jove Pau Fernández.

Els botiguers de Valls fan un debat amb els candidats

A.E.

Hi intervindran Enric Verdú, el dia 26 d'abril (20.30 h), Francesc Caballero (28 d'abril), Gerard Nogués (3 de maig), Jordi Cartanyà (5 de maig), Núria Segú (10 de maig) i Albert Batet (12 de maig), a la Cambra de Comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs