Política

Després de la moció de censura

El desdoblament de la carretera al mig del poble de Mont-ras, motiu de la creació d'Acord Municipal per Mont-ras-AM, ja és una realitat des de fa tres anys. Però aquesta força política, que té l'aval d'Esquerra, que, per primer cop, amb el suport del PSC, va deixar CiU a l'oposició, es torna a presentar. El motiu? Que sigui la població, i no una moció de censura, encara que amb el suport d'algun exmembre seu, que decideixi qui ha de ser l'alcalde del municipi. Gràcies a una moció de censura, que es va fer efectiva el 18 de novembre del 2008, Manel Montalban va recuperar l'alcaldia que li havia pres Mercè Català el 2007, gràcies al suport d'una regidora de l'altre partit. Montalban, alcalde des de l'any 1995 i regidor des del 1987, no es torna a presentar i cedeix el número u de la federació nacionalista al seu delfí, Carles Salgas. Salgas ja va ser incorporat per Montalban a la llista l'any 1995. En les dues primeres eleccions, Salgas anava de tres, i després ja va anar de dos.

Entremig de les dues grans forces, que tenen actualment quatre regidors cadascuna, hi ha el PSC, que en té un, Rafael Casanovas, que, a darrera hora, ha acceptat tornar a encapçalar la llista. Sembla que el PSC no ha trobat ningú per anar al capdavant de la llista. També hi torna el PP, que, a diferència de fa quatre anys, es presenta ara amb una candidatura amb gent del poble. Al capdavant hi va Josep Maria Robles, que abans era de CiU. El seu pare va ser un dels fundadors de la federació nacionalista al poble.

LES CLAUS
La variant.
El pas del desdoblament pel centre del poble, motiu de grans debats en els anteriors comicis, ja no té raó de ser després de l'entrada en funcionament, ara fa exactament tres anys. Tot i això, caldrà veure què en queda.
Centre comercial.
CiU i Acord Municipal per Mont-ras van discrepar sobre l'enfocament que havia de tenir el centre. A més, s'han perdut els cinemes a favor de Palafrugell. La crisi va acabar de posar-hi la resta i el projecte ha quedat estancat.
Centre cívic.
És la gran obra pendent de Montalban, però altres partits aposten per aprofitar els equipaments existents.
Geriàtric.
CiU i el PP aposten per la construcció d'un geriàtric, encara que els populars afirmen que no hauria de costar un euro al poble.
Carles Salgas
CiU
Després de 16 anys de regidor, el delfí de l'alcalde, Manel Montalban, opta a l'alcaldia, amb una llista continuista i gent nova.
Mercè Català
AMM-AM
Per segon cop consecutiu torna a optar a l'alcaldia, que va deixar per una moció de censura.Torna a portar de segon a Gaietà Gómez.
Rafael Casanovas
PSC-PM
Encapçalarà la llista, tot i haver manifestat de totes les maneres possibles que no hi tornaria.
Josep Maria Robles
PP
Empresari local de l'hos- taleria, vol trencar el monopoli de CiU. Abans considerat convergent, té un antic regidor de CiU com a dos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA