Política

MIQUEL AGUILÀ

CAP DE LLISTA DEL PSC A BALAGUER

“Aquests quatre anys s'ha invertit com mai a Balaguer”

“El repte per al 2012 serà aconseguir ajuts d'altres administracions i mantenir la capacitat d'inversions”

“La nostra prioritat serà l'ocupació a Balaguer, s'han d'ajudar les empreses i generar llocs de treball a la ciutat”

Miquel Aguilà, mestre en excedència nascut el 1952, es presenta a la reelecció després de 24 anys com a alcalde de Balaguer. És un dels veterans de les terres de Ponent.

Quins són els seus objectius per als pròxims quatre anys?

El primer de tot és l'ocupació. Hem d'apostar per plans que facilitin l'ocupació. És un tema clau. I la formació, que ajudi a la gent jove a trobar feina. En segon lloc, que les inversions que faci l'Ajuntament afavoreix les empreses locals. Farem un programa que obligui a adjudicar les petites inversions a empreses de la localitat. Hem d'ajudar les empreses de Balaguer. En matèria d'infraestructures, és important que els pròxims quatre anys la Generalitat faci l'autovia de Tàrrega a Balaguer i Alfarràs, i el desdoblament de la C-13.

Hi haurà diners, per a inversions municipals?

S'han d'enllestir coses com l'aparcament de 180 places al centre històric. Tenim capacitat per a endeutar-nos. No som al topall màxim, tenim marge. I hem de mantenir la qualitat de serveis que tenim. També hem d'aconseguir implicar altres administracions. Aquest és el repte per al 2012.

Quina valoració feu de la transformació del centre històric?

De l'obra feta només se'n pot fer una gran valoració. Partíem d'una situació complicada i a poc a poc l'hem anat recuperant. Ara estrenem el Casal de Ciutat, també s'ha pogut fer un nou teatre, el museu, la biblioteca, l'escola de música. I encara falten coses per enllestir. L'hem canviat la cara al centre històric de Balaguer. En el conjunt de Balaguer, aquests quatre anys han estat els anys en què més inversió s'ha fet a la ciutat. I això en temps de crisi. A nivell de gestió, també crec que podem fer un balanç positiu. Estem satisfets amb l'obra de govern.

Sou optimistes pel que fa al resultat electoral?

Creiem que la ciutadania sabrà apreciar la feina feta, i això en moments difícils. L'experiència i els coneixements també són valors positius i més en temps complicats. Nosaltres aspirem a poder governar, i a obtenir, com a mínim, el resultat que vam tenir fa quatre anys [8 regidors, amb els quals el PSC ha pogut governar en minoria i amb suport de dos regidors que s'havien presentat per altres grups i van abandonar la disciplina de partit].

És lícit recórrer a trànsfugues per governar?

No és així. Hi ha regidors que prenen l'opció de col·laborar amb el govern perquè així poden fer més pel poble. En el cas del regidor d'ERC, a més, es dóna el cas que quatre anys enrere ja teníem un pacte de govern. I es van donar les mateixes condicions, la situació no va canviar. Però, pel que sigui, el seu partit li va retirar el suport. Jo en això no hi puc entrar, són afers d'altres partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA