Política

Aquest cop, dos i prou

Només CiU i ERC es presenten a les eleccions, després de dos mandats en què els veïns d'aquest municipi havien pogut escollir entre tres candidatures

Després de dos comicis municipals en què hi van concórrer tres candidatures, la Vall d'en Bas torna a la normalitat amb la presentació de només dues llistes, el nombre més habitual des del 1979. La responsabilitat de mirar de governar en aquest municipi l'han assumit CiU i ERC. Excepte en dues ocasions en què es van imposar unes formacions independents, a la Vall d'en Bas sempre ha governat CiU.

Amb Miquel Calm un altre cop al capdavant –per quarta vegada consecutiva–, la federació nacionalista es proposa continuar portant les regnes del consistori en solitari. Els republicans, per la seva banda, confien aquest cop en Josep Garcia –regidor els darrers 4 anys– per sorprendre i entrar per primer cop en el govern de la Vall d'en Bas.

El grup de Miquel Calm mirarà de completar en aquest mandat tres projectes de gran envergadura iniciats o tramitats en els darrers anys com són el geriàtric, l'alberg (que s'està condicionant a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil) i l'ecomuseu del camp. La generació de llocs de treball –en uns moments en què això és especialment necessari– i la potenciació del turisme, aprofitant els grans atractius paisatgístics i gastronòmics del municipi són altres aspectes importants del programa. Pel que fa a la gent que formen la candidatura, Calm ha mantingut una part de l'equip, però hi ha introduït gent nova en previsió del relleu generacional.

L'equip de Garcia defensa un estil de política municipal més participativa, que trenqui la “inèrcia de fets consumats” que CiU ha anat implantant després de tants anys al poder. Un objectiu prioritari pels republicans serà portar estudis de secundària a la Vall d'en Bas, que eviti que la mainada hagi de desplaçar-se a Olot als dotze anys. Garcia anuncia també que estaran atents a la conclusió del geriàtric i centre de dia, ja que caldria assegurar –diu– que s'hi reservin força places públiques per a la gent d'aquí. Així mateix, voldrien revisar la política de promoció turística actual, excessivament basada –afirma– en invertir molt en l'assistència a fires.

LES CLAUS
Inversions.
L'Ajuntament té iniciades tres obres de gran envergadura: es tracta del geriàtric, l'alberg i l'ecomuseu del camp. Completar aquests projectes en una època econòmicament complicada serà un bon repte del pròxim ajuntament.
Miquel Calm
CiU
Nascut al Mallol (la Vall d'en Bas) el 1955. És agent d'assegurances. És el president comarcal de CDC a la Garrotxa. Alcalde des del 1999. De números dos, tres i cinc manté Josep Gumí, Rosa Maria Soy i Agustina Coll, mentre que en el quatre s'hi incorpora Eva Carrera.
Josep Garcia
ERC
Nascut a Sant Esteve d'en Bas (la Vall d'en Bas) el 1969. És mestre de música. Militant d'ERC. Regidor des del 2007, com a número dos a la llista, rere Jaume Cabañas. Aquest cop ell assumeix la responsabilitat de ser l'alcaldable, mentre que Cabañas va de dos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona