Política

“La meva dimissió és un acte de democràcia i esperança”

Jean-Marie Malignon deixa l'Ajuntament de Costoja després de prop de trenta anys com a alcalde i es convocaran eleccions per renovar quatre consellers municipals i escollir un nou batlle

La dimissió del batlle de Costoja, Jean-Marie Malignon, i dels tres consellers que li donaven suport obligarà a convocar noves eleccions per substituir els quatre elegits que surten i escollir un nou alcalde. D'ençà les passades eleccions, Malignon era alcalde en minoria enfront dels set consellers de l'oposició. La impossibilitat d'adoptar el pressupost, ha estat decisiva, ja que si el bloqueig hagués continuat la gestió municipal hauria pogut passar sota tutela de la Prefectura. “Després de mesos de reflexió, he arribat a la conclusió que era impossible continuar. La meva dimissió és un acte de democràcia i esperança; espero que les coses es passaran bé, i lamento la divisió del poble en dos”, diu Jean-Marie Malignon. El que fins ara era alcalde continua defensant la seva gestió: “Mai he demanat un cèntim als bancs i no vull començar a fer-ho; les taxes municipals són bloquejades d'ençà 20 anys, tenim tres treballadors municipals per a un poble de 120 habitants, crec que no està malament”. En contrapartida, Malignon retreu a l'equip dels seus adversaris d'haver acceptat de pagar 45.000 euros al llogater de l'alberg i la botiga del poble: “És una estructura que en el 99% és de propietat municipal, és tancada, i a més haurem de pagar, és increïble; no calia acceptar-ho i anar a justícia per denunciar-ho”. També retreu als seus oposants d'haver acceptat de pagar uns danys, fets segons ell per un particular, en un roc sagrat de l'església. Malignon diu que no ha decidit encara si es tornarà a presentar, però considera que després de prop de 30 anys com alcalde, ha arribat el moment de la reflexió i de deixar que parli la democràcia, tot afegint que aquest mandat s'acabarà d'aquí tres anys, i que confia que un “nou equip seriós” es constituirà en aquests anys.

Les noves eleccions es podrien convocar en el decurs del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona