Política

El PP recuperaria la majoria absoluta a les Balears

Segons les dades de l'enquestes preelectoral elaborada pel CIS, els populars obtindrien entre 32 i 32 diputats, enfront dels 29 del 2007

El PSOE deixaria de governar i aconseguiria una forquilla d'entre 22 i 23 escons

El PP recuperaria la majoria absoluta a les Balears en les pròximes eleccions autonòmiques del 22 de maig. Segons les dades de l'enquestes preelectoral elaborada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el PP obtindria una forquilla d'entre 32 i 33 diputats al Parlament, enfront dels 29 escons que va obtenir el 2007.

Pel que fa a les altres formacions, el PSOE es mou en una forquilla entre 22 i 23 diputats, enfront dels 22 que va obtenir el 2007. El PSM-IV perd dos escons respecte a les anteriors eleccions autonòmiques i obtindria tres diputats. D'altra banda, EU aconsegueix un diputat i CXL no obtindria representació parlamentària.

L'enquesta preelectoral revela que tampoc obtindrien representació parlamentària a les Balears UPyD ni la Lliga Regionalista encapçalada per Jaume Font.

Segons aquest sondeig, el candidat popular José Ramón Bauzá es convertiria en el nou president autonòmic i impediria que el socialista Francesc Antich repetís mandat.

Un 47,9% del vot estimat per al PP

Per estimació de vot, el CIS assenyala que el PP obtindria el 47,9% dels sufragis mentre que el PSIB aconseguiria el 30,4%. La tercera força política seria el PSM-IV amb un 6% del vot estimat, seguida d'EU amb el 4,5% del sufragi, un percentatge que segons el parer del CIS li val per obtenir un diputat a la cambra autonòmica.

D'altra banda, CXL aconseguiria una estimació de vot del 1,7% (insuficient per entrar al Parlament) i la marca de Rosa Díez a les illes aconseguiria un 1,1% dels sufragis. La resta de formacions polítiques que concorren a les eleccions a les Balears aconseguirien el 5,4% del vot estimat i un 3% es decanta per votar en blanc.

L'enquesta del CIS s'ha elaborat sobre la base de 1.194 entrevistes realitzades en diferents municipis de les quatre illes i efectuades entre el 17 de març i el 17 d'abril.

Cal recordar que el president del CIS, Ramon Ramos, va advertir aquest dimecres als partits polítics que l'enquesta autonòmica i municipal que la institució va a presentar aquest dijous amb vista a les eleccions locals del dia 22 va començar a treballar fa dos mesos, al març, i que durant aquest temps les coses han canviat “molt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona