Política

ERC i CiU: el gran matx

ERC-AM i CiU aborden aquestes municipals amb un enfrontament polític total. CiU intentarà recuperar l'alcaldia que va perdre el 2003, després de 20 anys d'hegemonia

Amb la desaparició dels independents, que en les passades eleccions van permetre a ERC-AM mantenir l'alcaldia, s'obre finalment l'escenari final: l'enfrontament polític entre ERC-AM, en el govern, i CiU. Un matx que, per ajornat, no deixava de ser anunciat. La federació nacionalista vol recuperar Verges.

Des del 1979 fins al 1983, Verges va tenir candidatures independents. El 1983, però, es va obrir un període de supremacia absoluta de CiU, que va governar en solitari fins al 2003, sense tenir rivals. El 2003, però, ERC-AM es presenta per primera vegada, assoleix 6 regidors i envia CiU, amb 3 representants, a l'oposició.

El miratge, almenys pel que fa a resultats, sembla durar relativament poc. Però no l'alcaldia. El 2007, ERC-AM i CiU queden empatats en nombre de regidors, si bé els republicans són la llista més votada. Una candidatura d'independents, que es presenten –segons van dir– davant la situació de crispació social que vivia el poble, fan decantar la balança i permeten als republicans mantenir-se. Ara ERC i CiU es veuran les cares. Pel camí, i a la balança, el treball d'ERC-AM en el govern.

LES CLAUS
Frontissa.
La desaparició de la candidatura dels independents deixa oberta –aparentment– la lluita entre ERC-AM, en el govern, i CiU. Una de les preguntes que es pot plantejar és veure aquesta bossa d'un centenar de vots dels independents cap a on es repartirà.
Treball.
Un dels actius que té ERC-AM per posar sobre la taula és el treball que ha fet aquests darrers vuit anys, però també el possible desgast.
Renovació.
CiU renova candidat i, a més, es presenta a les eleccions sense el possible desgast de darrers anys d'acció de govern.
MARTA PAYERÓ
ERC-AM
La transformació del poble. Aquest és un dels valors que vol potenciar ERC-AM a l'hora de plantejar aquestes eleccions. Amb tot, Payeró, aquesta vegada, no compta amb la possibilitat d'una candidatura que decideixi la balança.
JOSEP M. ESTÉVEZ
CiU
La federació nacionalista ha apostat per una renovació i per la joventut. Josep Maria Estévez lidera el partit per recuperar un dels feus tradicionals de CiU al Baix Empordà, el qual va perdre després de 20 anys d'hegemonia absoluta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid