Política

ZP insta Rajoy a esmenar el discurs antiimmigració

El president espanyol critica des de València la proposta de controls de salut als nouvinguts dels populars catalans

Reivindica l'“Estat autonòmic” i censura els que el veuen “insostenible”

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va censurar ahir des de València la proposta de controls sanitaris als immigrants llançada per la número 3 del PP a Tortosa, Pau Fernández. El socialista va instar el líder del PP, Mariano Rajoy, a “desautoritzar el PP català per la dignitat i els drets humans dels immigrants”.

Zapatero, davant de més de 15.000 persones que omplien la plaça de bous en l'acte central de campanya del PSPV-PSOE, va assegurar que l'afirmació que els immigrants porten malalties ja eradicades a Europa equipara el PP amb l'extrema dreta danesa, que exhibeix un discurs xenòfob. “On està situat políticament un partit que diu aquestes coses dels éssers humans que vénen aquí? Doncs a la dreta de la dreta. Són com els Veritables Finlandesos”, va subratllar.

Per una altra banda, el líder socialista va reivindicar el caràcter autonomista de la seua gestió, per a la qual cosa va recordar l'aprovació del nou model de finançament. Zapatero va criticar igualment els que diuen que la descentralització de l'Estat és “insostenible”. “Cal recordar-los que més del 70% del que gasten les comunitats va per a la sanitat, l'educació i els serveis socials, una despesa que per a ells és innecessària i improductiva”, va dir.

Zapatero va evitar qualsevol referència, ni explícita ni implícita, a la corrupció que arrossega el PP de Francisco Camps. En aquest terreny va cedir el protagonisme al candidat del PSPV-PSOE a la presidència de la Generalitat, Jorge Alarte. El valencià va advertir que si Rajoy, que acudirà a la mateixa plaça dimarts, arriba a afirmar que Camps és “honorable i decent” serà perquè “o bé li té por o bé és igual d'indigne”.

Alarte, que a penes sí que va utilitzar el català en la seua intervenció, va apel·lar a la “dignitat” dels valencians per derrotar Camps. “Òbric la meua mà amb sinceritat als votants del PP, als quals no els agrada el que avui saben de Camps”, va apuntar.

La manipulació de la televisió pública valenciana, Canal 9, va ser un dels arguments més reiterats en els parlaments, però també en les graderies. De fet, un equip de la cadena va rebre una gran esbroncada quan va accedir a una tarima habilitada per a les càmeres.

Un partit que diu aquestes coses dels immigrants se situa a la dreta de la dreta. Són com els Veritables Finlandesos
Les autonomies gasten en sanitat, educació i serveis socials, una despesa que ells veuen com a improductiva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona