Política

Morera convida als crítics amb Alarte a ingressar en Compromís

La coalició reivindica el treball parlamentari com el seu millor aval en l'acte central de campanya

Oltra: “El vot útil és el que et fa sentir orgullós durant 4 anys i no durant un dia”

El candidat a la presidència de la Generalitat de la Coalició Compromís, Enric Morera, ha dedicat gran part de la seua intervenció en el míting central de la formació, celebrat a València, a criticar el PSPV-PSOE i el seu secretari general, Jorge Alarte, que dissabte va fer una crida al “vot útil” de l'esquerra. “És una indecència votar-li al delegat de ZP al nostre país”, ha afirmat el nacionalista en referència a Alarte.

Morera fins i tot ha convidat els diputats socialistes de les Corts que han desaparegut de les candidatures per a les eleccions que abandonen el partit i s'unisquen a Compromís. “El PSOE ha eliminat a gent molt vàlida i treballadora que tenen el nostre reconeixement. Què sàpiguen que en Compromís tenen la seua casa”, ha subratllat.

El candidat ha insistit que la coalició aconseguirà finalment superar la barrera electoral del 5% i la consegüent representació parlamentària. “Al principi ens donàvem un 1% dels vots; ara ja, el 4,4%; amb aquesta progressió, en una setmana que queda de campanya, arribarem al 10%”, ha pronosticat.

Abans que Morera prenguera la paraula ho ha fet Mònica Oltra, número 2 de la llista autonòmica per València. Oltra, que sorprenentment s'ha adreçat als congregats en castellà durant tot el seu parlament, també ha insistit en les possibilitats que té la formació d'accedir a les Corts. “El vot útil és el que et fa sentir orgullós durant 4 anys i no durant un dia. Als indecisos els diré que si tenen la temptació de votar un partit gran pensen que si ens falta només un vot per a superar la barrera del 5% què inútil hi haurà resultat”.

Oltra ha apel·lat al “cor” dels ciutadans perquè exercisquen el seu dret al vot a favor de Compromís i ha reivindicat insistentment el treball del grup parlamentari com el millor aval de l'oferta electoral. “En quatre anys hem sigut la veu dels invisibles”, ha apuntat.

No hi han faltat crítiques a Camps, sobretot als indicis de corrupció i l'aposta pels “grans esdeveniments”. “[Davant els problemes socials ] Camps prefereix fer-se fotos amb l'aristocràcia en l'hípica o sobre un Ferrari, o bé construir edificis inútils”, ha remarcat Oltra.

Joan Ribó

Un dels altres grans protagonistes de l'acte ha sigut el candidat a alcalde de València per la formació, Joan Ribó. L'aspirant ha subratllat el caràcter valencianista del seu programa, però ha matisat que es tractava d'un valencianisme “d'integració” on hi cabien igualment “castellans, aragonesos, colombians o romanesos”.

Ribó ha reconegut que a València “hi ha molta gent” que encara no coneix la seua candidatura i ha instat la militància i els simpatitzants que treballen a fons en els dies que queden de campanya.

En un vídeo projectat abans de la seua intervenció, el candidat ha recordat el seu passat en Esquerra Unida: “Encara hi ha gent que es pensa que me n'aní d'Esquerra Unida i el que va passar és que m'hi van expulsar”, ha criticat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs