Política

Els partidaris de Pascual acaronen l'alcaldia de Pego

El poble està políticament partit en dos

Quan fem un zoom a la política local de Pego, s'han de tenir en compte algunes característiques que, des de fa més de huit anys, estan presents en la política municipal. La primera d'elles és que el poble està políticament partit en dos. D'una banda la gent que recolza la política que va encapçalar l'exalcalde Carlos Pascual des d'Iniciativa Independent —actualment a la presó— i que ara, des del PP, abandera la seua muller, Maite Ferrándiz. En l'altra banda, aquell grup d'electors que s'oposa a eixa política que tan famós va fer Pego a tot l'Estat, una part del cens que vota a les formacions que han integrat en els últims huit anys l'equip de govern tripartit.

La dreta concorre dividida. D'una banda hi ha la candidatura de Ferrándiz, emmarcada en l'estratègia del sector ripollista. De l'altra, Ciutadans de Pego, amb Carmelo Ortolà al capdavant, que en aquests quatre anys ha governat juntament amb el PSPV i el Bloc, el tripartit.

Ciutadans de Pego és un projecte amb un figura central indiscutible, la de Carmelo Ortolà, l'alcalde del municipi des de fa 8 anys, que es presenta amb una llista renovada. Ciutadans de Pego sosté que no obeïx a cap tipus d'ideologia concreta i això li permet als treballar “directament pel pegolí”, “des del trellat”.

El PP aspira, a guanyar els comicis, si és possible amb la majoria absoluta que ha estat acaronant les últimes dues convocatòries per tal de poder governar. Per a fer-ho, aposta per un programa basat a crear llocs de treball i reactivar l'economia, un programa polític basat en cinc punts bàsics que, segons Ferrándiz, “són realistes en un poble que té possibilitats de fer moltes coses”.

A l'esquerra, el Bloc presenta Àngel Sendra, que aposta perquè després del 22 de maig la seua formació puga governar. “Hem fet polítiques que tot i que algú les ha trobades obstruccionistes, són en realitat de progrés, sostenibles i amb visió de futur, afirma.

El PSPV-PSOE, que durant molts anys va ostentar l'alcaldia i que ara forma part de l'equip de govern, renova el candidat: Enrique Moll. “No vaig a prometre res que no estiga segur que puc dur a terme si el proper 22 de maig sóc elegit l'alcalde de Pego”, va declarar recentment. Els socialistes defenen que han elaborat un programa “realista”.

Una nova formació política irromp en aquest comicis: Esquerra-Pego, impulsada per un jove de 24 anys, Saül Ortolà. Ortolà va apostar per la marca ERPV perquè, al seu parer, té “representació en determinats estaments” que els poden “aportar l'accés a moltes administracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona